Dagmar

– Ilmeisesti SubTv:n reality-ohjelmien suosion rohkaisemana MTV3 tarjoaa kesällä Suuren Seikkailun lisäksi muitakin tositv-sarjoja, arvioi Dagmarin tv-suunnittelija Rikkard Saastamoinen.

Suuri Seikkailu käydään nyt jo kolmannen kerran. Posio vaihtuu Koliksi ja Taru Valkeapään tilalla kisaa juontaa Mila Kajas. Kisaa käydään päivittäin kuukauden ajan toukokuun puolivälistä kesäkuulle.

Kesän yhdeksi suurimmaksi puheenaiheeksi povataan Andy McCoyn ja hänen vaimonsa Angelan värikästä elämää seuraavaa sarjaa. The McCoys Show esitetään torstai-iltaisin. Andy, Suomen Ozzy Osbourne ja Angela ovat kuvausryhmän ennakkotietojen mukaan melkoisia mestareita kehittämään arkisista pikku askareista suurta draamaa. Sarja jatkuu syksyllä Sub-tv:n puolella.

Sekä MTV3-kanavalla että Sub-tv:llä nähdään sarja, joka räjäytti reality-genren maailmalle. Brittiläisessä Big Brother -sarjassa 12 ihmistä suljetaan 90 päiväksi studioon, jossa heidän ainoa kontaktinsa ulkomaailmaan on ajatuksia ja tekemisiä manipuloiva ääni, Big Brother.

– Nähtäväksi jää, puhuttavatko sarjan paikoitellen kulmikkaatkin henkilöt samalla tavalla kesäkansaa kuin aikoinaan Britanniassa, pohtii Saastamoinen. Hän odottaa kiinnostuneesti myös sitä, miten Salatut elämät -sarjan kesäuusinnat otetaan vastaan. Kesätauolla salkkarifanien vieroitusoireita ehkäistään esittämällä joka arki-ilta pari uusintaa. Pihlajakadun asukkaiden mutkikasta elämää seurataan sarjan alusta alkaen 150 jakson verran. Aamuvirkuille lomalaisille tarjotaan nostalgiaa uusimalla muutaman vuoden takainen, Subtv:lläkin pyörinyt Melrose Place.

Kotimaisista sarjoista jatkaa kesällä muun muassa Harri Syrjäsen Soppamies ja Petteri Ahomaan Greed. Ulkomaisia uutuuksia ovat keskiviikkoiltaisin nähtävä Julma kaupunki -poliisisarja sekä sunnuntai-iltaisin lähetettävä Fastlane, jota voisi tituleerata miesten Charlien enkeleiksi. Enkelit ovat nyt nuoria miehiä ja heidän pomonsa upea nainen.

MTV3:n elokuvakesään kuuluvat mm. Ransom – Lunnaat, Broken Arrow – operaatio erämaassa, Poliisiopisto 2 ja Tappava ase 4.

Seinäjoella jännitetään vuoden 2003 tangokuninkaallisten valintaa, maailman formularadoilla Räikkösen vauhtia. MTV3 tarjoaa mainostajille kaksi F1-katkopakettia. Keke-paketti sisältää kolme maksullista kiinteää spottia ja yhden kelluvan spotin kaupan päälle. Mika-Mika-paketti viisi kiinteää spottia ja kaksi kelluvaa maksutta.

MTV3, SubTV ja Urheilukanava myöntävät 20 %:n kausialennuksen 23.6.-17.8. Nelosen alennus on sama, mutta sen kausi alkaa jo 20.6.

Rikkard Saastamoisen mukaan Nelosenkaan kesä ei sisällä suuria yllätyksiä:

– Viikonlopun leffaputki on vahva myös kesän ohjelmakartassa. Reality puree edelleen sitcomien lisäksi. Uutuuksia on myönteisen runsaasti, kokonaisuus ei kärsi uusintafiiliksestä niin vahvasti kuin aikaisempina kesinä. Tänä kesänä tarjonnassa on ehkä keskitytty aikaisempaa enemmän naisia puhutteleviin ohjelmiin.

Nelosen lähettämät The Osbournes -uusinnat pohjustavat syksyllä esitettäviä uusia jaksoja. Torstaisin nähtävä Anna Nicole Show paljastaa kuuluisan poviblondin säälittävän huvittavaa ”arkitodellisuutta”. Häähullut seuraa amerikkalaista häävalmistelupaniikkia ja Vaimot vaihtoon -sarjassa kahden brittiperheen rouvat vaihtavat paikkoja. Launtaisin esitettävä Selviytymisopas on Pelkokerroin-tyyppinen ohjelma, jossa kilpailijat liikkuvat äärirajoilla.

Bad Girls jatkaa uusin jaksoin. Paikkaa pohjustaa dokumentti oikeista Bad Girlseistä eli Bullwood Hallissa lusivista naisvangeista. Maanantaisin nähtävä Bob & Rose on uusi humoristinen draamasarja Älä kerro äidille -sarjan tekijöiltä. MTV Nordicin listaohjelma Up North kerää lauantaisin nuorisoa Neloselle.

Urheilupuolella tutut Golf ja tennis jatkavat – uutena lajina ratamoottoripyöräily , MotoGP. Urheilutarjontaa tullaan täydentämään Nelosen digitaalisella Nelonen Plus -kanavalla.

Nelosen elokuvakesän katsojamagneetteja ovat ainakin Terminator 2 sekä Mies ja alaston ase -trilogia.

SubTv tulee Saastamoisen mukaan panostamaan kesäkartassaan myöhäisillan ja yön ohjelmia.

– Yökukkujille on vihdoinkin tarjolla ohjelmaa pelkkien chatien ja tekstitv-uutisten sijaan.

Kanava panostaa ohjelmistossaan edelleen vahvasti realityyn ja elokuvaan.

Kotimaisen puolen uutuudessa, Festaripassissa, seurataan artistin ja fanin matkaa keikkapaikalle ja tapaamista paikanpäällä.

Hollywoodin paparazzit -sarjassa superjulkkiksia, kuten Madonnaa ja Pamela Anderssonia, näytetään vähemmän suotuisissa olosuhteissa. Pleasure Island puolestaan paljastaa, miten etelän lämpö saa keski-ikäiset britit riehaantumaan. Jännityspuolesta vastaavat uudet sarjat Muukalaiset ja Ratkaiseva aisti. Subbarin kesää kuumentavat eroottisten tanskalaisten elokuvien sarja, Howard Sternin intiimit osat ja Liekehtivä torni.

Suurin muutos kevät/kesäkaudella tapahtuu MoonTV:llä, joka äskettäin uudisti kanavailmeensä. Näkyvyysalue kasvaa huhtikuusta lähtien viidellä uudella kaupungilla: Hämeenlinna, Forssa, Kotka, Riihimäki ja Joensuu. Kanava on kehittänyt myös ohjelmakarttaansa: ohjelmilla on nyt selkeät esitysajat ja uusintojen määrä vähenee.

Merkittävin uutuus on päivittäinen Aivoradio-makasiiniohjelma, jonka lähestymistavan luvataan olevan myös paikallinen eikä pelkästään Kehä III:n sisäpuolelle keskittyvä. Ohjelmistoon palaavat myös aiemmin tutut Extreme Duudsonit sekä Shakumin uudet seikkailut. Interrail-ohjelmassa matkustetaan keväällä Itä-Euroopan maissa. Mallimaailman saloja raottaa muotiohjelma MiMo. Kanava luottaa edelleen myös peliohjelmiinsa, joista kaikki alkoi.

– MoonTV:n ohjelmiston uusi rakenne selkeyttää kanavamielikuvaa ja helpottaa tv-kampanjan suunnittelua ja ohjelmavalintoja, sillä kampanja voidaan nyt entistä helpommin kohdistaa mainostajan tavoitteiden mukaisesti. Myös vakituiset ohjelmapaikat kasvattanevat ohjelma-uskollisuutta kanavan katsojien keskuudessa, arvioi Rikkard Saastamoinen.

Urheilukanavan kesän tarjonta painottuu golfiin, futikseen, tenniksen ATP-turnauksiin sekä NBA-koripalloon.