31.03.2015 / Uutisarkisto

Mobiiliranking tulee, oletko valmis?

Google on jo pitkään puhunut verkkosivujen mobiilikäytettävyyden tärkeydestä. Viime aikoina Google on myös korostanut mobiiliystävällisiä sivuja hakutuloksissa näyttämällä niiden yhteydessä ”Mobiililaitteisiin sopiva”-merkintää. Tähän asti sivujen toimivuus mobiililaitteilla ei ole vaikuttanut niiden sijoitukseen hakutuloksissa, mutta pian vaikuttaa.
Author

Eveliina Westwood

Google on ilmoittanut, että 21.4.2015 alkaen mobiiliystävällisyys tulee osaksi Googlen algoritmia, ja tämä alkaa vaikuttaa sivujen hakusijoituksiin. Muutosta kuvataan merkittäväksi. Merkittävyydestä kertoo myös se, että Google ilmoittaa algoritmimuutoksesta. Google tekee jatkuvasti algoritmimuutoksia, mutta kertoo niistä harvoin – varsinkaan etukäteen.

Huhtikuun lopusta alkaen mobiiliystävälliset sivut nousevat siis paremmille sijoituksille kuin sivut, jotka toimivat mobiililaitteilla huonosti. Mobiilikäytettävyydellä tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että sivuston sisältö on optimoitu mobiililaitteille. Optimoitujen sivujen suurennettuja tekstejä ja linkkejä on helpompi lukea ja klikata kuin optimoimattomien sivustojen sisältöjä.

Huono merkki Googlelle on myös se, jos tekstin lukua varten täytyy käyttää vierityspalkkia sivusuunnassa tai suurentaa sivua nähdäkseen sisällön.

Testaa oman sivusi mobiilikäytettävyys täällä!

Epäilyttääkö oman sivun mobiilikäytettävyys tai näkyvyys hakukoneessa? Ota yhteyttä: eveliina.westwood@dagmar.fi

Lisää aiheesta