Dagmar

Nelijalkaisten markkinat kasvavat kaksijalkaisia nopeammin (16.5.2001)

Eläinmaailma ja Koirat-lehti yhdistyvät ensi syksynä lemmikkieläinten ystäville suunnatuksi Lemmikki&Eläinmaailma-lehdeksi. 50 000 kappaleen painoksella lehdestä tulee alan suurin julkaisu. Kissan- ja koiranruokamarkkinat ovatkin kasvussa. Vertailun vuoksi todettakoon, että lastenruokamainonnan määrä on laskenut jo ainakin viimeiset kolme vuotta.

Tänä päivänä on yhä vaikeampi seurata televisiota tai lukea lehtiä törmäämättä kissan- tai koiranruokamainoksiin. Piirretyt katit ja nappisilmäiset hauvelit vetoavat lemmikinomistajiin myös katukuvassa. Toki jokainen haluaa pennuilleen parasta, mutta siinä missä ennen purkkiruokien pariin opetettiin ihmislapsia, on nyt nelijalkaisten vuoro. Tai heidän kaksijalkaisten, hyvin toimeentulevien ja kiireisten omistajiensa.

Tammi-huhtikuussa 2000 kissanruokamainontaan käytettiin 2,9 Mmk ja koiranruokamainontaan 2,1 Mmk. Samaan aikaan lastenruokamainonnan määrä jäi hieman alle miljoonan. Verrattuna vastaavaan jaksoon edellisenä vuonna kissanruokamainonnan määrä kasvoi 36 % ja koiranruokamainonnan 3 %. Sen sijaan lastenruokamainonta laski 41 %.

Vuonna 1999 kissan- ja koiranruokamainontaan panostettiin yhteensä n. 13 Mmk. Kissanruoissa kasvua oli 16 %, mutta koiranruoissa laskua peräti 35 %. Edellisenä vuonna kissanruokamainonta laski 21 % ja koiranruokamainonta kasvoi 34 %.

Yhdenkin uuden mainostajan/tuotteen voimakas lanseeraus pienille markkinoille näkyy prosenteissa helposti.

Uusi Lemmikki&Eläinmaailma-lehti lanseerataan varsin kilpailuille markkinoille. Maassamme on n. 35 lemmikkieläimiä käsittelevää harrastelehteä. Ensimmäinen uudistettu Lemmikki&Eläinmaailma ilmestyy kaksoisnumerona 29.8. Syksyn aikana lehti avaa omat nettisivut.

Lähteet: Gallup-Mainostieto/AdWeb, Suomen Gallup-Media/TGI 1997-99