Dagmar

Latautujien (Rechargers) mielestä sunnuntai tulee viettää leppoisasti rentoutuen. Latautujat eivät riehu sunnuntaisin impulssiostoksilla, joten heidät tavoittaa sunnuntaisin hyvin sanomalehdellä. Lataajat suosivat taide- ja kulttuuriosioita. Mainostajan kannattaa lähestyä heitä sisustusta, matkoja ja ravintoloita käsittelevien juttujen kyljessä.

Työmuurahaiset (Overwhelmed) eivät lepää sunnuntaisinkaan. Päinvastoin, sunnuntai on heille oiva päivä hoitaa mahdollisimman monia asioita. Siksipä osa heistä ei tärvää aikaansa edes lehden lukemiseen. Toisaalta, ne jotka lukevat, tekevät sen sitäkin tehokkaammin; he suunnittelevat hankintoja ja tutkivat ostosmahdollisuuksia. Työmuurahaiset tarttuvat hanakasti kuponkeihin ja insertteihin.

Vakiintuneet (Traditionalists) vaalivat sunnuntaisin perhesuhteita ja kunnioittavat uskonnollisia tapahtumia. Heille mieluisinta sunnuntailukemista ovat terveyteen, eläkeasioihin ja sosiaaliseen elämään liittyvät aiheet.

Kokeilijat (Explorers) ovat mainostajille varsinaisia namupaloja: he käyttävät sunnuntainsa kodin sisustamiseen sekä sijoitusten, elektroniikan ja matkojen suunnitteluun. Heidän suosikkiosioitaan ovat talous ja lifestyle/vapaa-aika. Toki heitä kiinnostavat myös urheilu, kirja-arvostelut sekä tapahtumat.

Uskovaiset (Believers) omistavat sunnuntainsa uskontoon ja yhteisöönsä liittyville asioille. He pitävät päivittäistavarakauppojen mainoksista, kupongeista ja inserteistä. Mainostajat tavoittavat heidät reseptien ja ruokavinkkien viereltä sekä mielipidesivuilta ja tapahtumakalenterien kulmilta.

Lähde: Sunday in America 2001, Yankelovtch & Harris Interactive. Media Life Magazine 30.7.2001