1 iso tai 2 pientä kukkakaalia
Täyte: 1 tlk (400 g) Pirkka-tomaattimurskaa 1 pieni sipuli 2 tl öljyä 1 1/2 tl sokeria 1 maustemitallinen mustapippuria 6 – 8 tuoretta basilikan lehteä 1/2 prk (à 360/200 g) Pirkka-fetajuustokuutioita suolavedessä
Lisäksi: grillimakkaroita kesäkurpitsa tuoretta timjamia
Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Kaiverra kanta mahdollisimman pieneksi, mutta kaali ei saa hajota. Keitä kaali miedosti suolatussa vähässä vedessä tiiviin kannen alla juuri ja juuri kypsäksi. Kukkakaali on herkullisempaa hieman rapeana kuin liian kypsänä.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi valutetut fetapalat ja hienonnetut basilikan lehdet.
Nosta kuuma kukkakaali nurinpäin vadille. Täytä kukkakaalin sisus tomaatti-fetatäytteellä. Tarjoa loppu täyte erillisestä kulhosta. Nauti grillattujen makkaroiden ja tuoreella timjamilla maustettujen kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.
Ohje on julkaistu Pirkka-lehdessä 6-7/99