Dagmar

Sarasvuo päihittää Trumpin

Tammikuun puolivälissä sunnuntai-iltaan singahtanut Diili on onnistunut keräämään keskimäärin vajaat 700 000 katsojaa. Saman formaatin amerikkalaisesikuva, Donald Trumpin vetämä The Apprentice, sai aikanaan ruudun ääreen keskimäärin alle 400 000 suomalaista. Diilin menestyksen taustalla on Sarasvuon julkkispersoonan lisäksi melkoinen medianäkyvyys. Juhana Helmenkalastajan hypomania näyttää vetoavan hieman enemmän naisiin kuin miehiin.

Diilin jälkeen MTV3:lla on voinut seurata Amazing Race -sarjan uusia jaksoja. Kiinnostus maanosasta toiseen matkustavia kilpapareja kohtaan jatkuu vakaana. Katsojamäärä on pysynyt 600 000 paremmalla puolella, eikä katsojaprofiilissakaan ole tapahtunut muutoksia.

Amerikan Pakarisen metsästystä

Amazing Racen suosiota ei ole himmentänyt edes se, että SubTv lähettää samaan aikaan American Idolia. Simon Cowellin ilkeydet tuntuvat purevan myös suomalaisiin: ohjelma on saanut keskimäärin yli 100 000 katsojaa, eli noin kaksi kertaa ennustettua enemmän. American Idolia seuraa vain noin 20 000 katsojaa vähemmän kuin kanavalta vuosi sitten tullutta suomalaista Idols Extraa. Amerikkalaisten laulajalahjakkuuksien ja -lahjattomuuksien typerryttämistä katsojista yli puolet on 15-34-vuotiaita kaupunkilaisia.

Viivi ei viihdytä nuoria miehiä?

Joka arkipäivä MTV3-kanavalla klo 18.45 pyörivä Viihdeuutiset  on jäänyt katsojaennusteestaan noin 200 000:lla. Keskimäärin puoli miljoona katsojaa keräävä ohjelma ei ole Viivi Avellanista huolimatta onnistunut vetoamaan nuoriin miehiin. Katsojista noin kaksi kolmasosaa on naisia ja puolet eläkeläisiä.

Sen sijaan Salattujen elämien suosio jatkuu tasaisena. Sarjan ihmissuhdekiemuroita seuraa tiiviisti liki miljoona suomalaista.

Käenpesä ja O.C. vetävät

Maanantai-iltaisin MTV3:lla pyörivä Käenpesä on pitänyt katsojamääränsä samana viime syksyyn verrattuna.

Los Angelesin lesbomaailmaan sijoittuva draamasarja L-koodi on kerännyt maanantaisin SubTv:lle keskimäärin noin 76 000 katsojaa, eli lähes kaksi kertaa ennustetta enemmän. Tosin katsojaluvut ovat menneet tasaisesti alaspäin; tirkistelijöiden pettymykseksi sarja sisältää enemmän draamaa kuin aikuisviihdettä. Naisia ja miehiä yleisöstä on saman verran kuin väestössä keskimäärin.

Frendejä ja Sinkkuelämää tiistai-iltaisin MTV3:lla paikkaava O.C. on lähtenyt hyvin liikkeelle; ennuste on ylittynyt noin 100 000 katsojalla. Vaikka O.C. vaikuttaa nuorisosarjalta, sen noin 600 000:n katsojakunta profiloituu enemmän 25-44-vuotiaisiin sekä naisiin.

Shield haastaa Bauerin

O.C:n jälkeen MTV3-kanavalla jatkava 24 on menettänyt hieman katsojia edelliseen tuotantokauteen verrattuna. Jack Bauerin jännittävää vuorokautta seuraa nyt noin 600 000 katsojaa eli noin 90 000 alle katsojaennusteen.

Sarja profiloituu aiempaa enemmän aktiivi-ikäisiin kaupunkilaisiin.

Yksi syy 24-sarjan katsojamenetykseen on samaan aikaan Nelosella pyörivä uusi Shield-sarja, joka puolestaan on ylittänyt ennusteensa. Sen reilut 300 000 katsojaa painottuvat hieman enemmän miehiin ja voimakkaasti 25-44-vuotiaisiin.

Slangilla ei pärjää Kehä III:n takana

Nelonen lähettää tiistaisin alkuillasta myös uutta Handu Pumpulla -sarjaa.   Se on saanut keskimäärin 174 000 katsojaa ja ylittänyt ennusteensa noin 40 000:lla. Stadilaisstarbojen edesottamuksia seurataan erityisen mielellään pääkaupunkiseudulla, katsojista peräti kolmannes on tältä alueelta. Sen sijaan eläkeläisiä ohjelma ei tunnu kiinnostavan.

 

Huippumalli haussa -sarja on lisännyt keskikatsojamääräänsä edelliskaudesta noin 40 000:lla.

Sillä silmällä hurmaa

Nelosen keskiviikkoillan vetonaulana jatkava Sillä silmällä on ylittänyt katsojaennusteensa ja kerää reilut 200 000 silmäparia. Erityisesti 25-44-vuotiaat kaupunkilaiset ja naiset seuraavat kiinnostuneina, kuinka Fab Five stailaa heteromiehiä uuden uljaamman elämän alkuun.

 

Ilman johtolankaa tulee MTV3:lta osin samaan aikaan. Sitä seuraa keskimäärin 650 000 katsojaa eli hieman aiempaa enemmän.
SubTv:n keskiviikkoiltaan kuuluvat Farmarit ja Sukuvika ovat molemmat pysyneet ennusteiden mukaisissa tasoissa.

Tuomas & Juuso & Ruben & Joonas

Torstaina Nelosella pyörivä Tuomas & Juuso Experience näyttää menettäneen noin 40 000 katsojaa juontajanvaihdoksen myötä. Tuomaksella ja Juusolla on vastassaan samaan aikaan MTV3:lla ikisuosikki Teho-osasto. Katsojamääriä on kuitenkin vasta kahdelle ohjelmalle, joten lopullista vastaanottoa kannattaa vielä seurata.

Sen sijaan MTV3:n taistelupari, perjantaisin ruudussa riehuvat Ruben & Joonas ovat imaisseet seuraansa noin 50 000 katsojaa enemmän kuin viime syksynä. Katsojista peräti 70 prosenttia on yli 45-vuotiaita.

Selviytyjät-sarjan suosio jatkuu. Lauantai-iltaisin MTV3:lla pyörivä reality-sarja on jopa kasvattanut katsojamääräänsä viime tuotantokauteen verrattuna ja kerää nyt ruudun ääreen noin 600 000 kansalaista.