Dagmar

Saldosta Kauppalehden ja Tekniikka & Talous -lehden yhteisjulkaisu (23.5.2002)

Perjantaisin Kauppalehden välissä julkaistu sijoittajaliite uudistuu niin sisällön kuin jakelun osalta. Saldo ilmestyy jatkossa joka toinen torstai Kauppalehden ja Tekniikka & Talous -lehden mukana. Sisällöstä tehdään helppotajuisempaa, tavallista ihmistä puhuttelevaa.

Alma Median julkaisema Kauppalehti ja Talentumin talliin kuuluva Tekniikka & Talous ryhtyvät tekemään Saldoa yhteistyössä. Sisällön lisäksi lehdet hoitavat yhdessä markkinoinnin ja ilmoitusmyynnin.

Ensimmäinen uusi Saldo ilmestyy 29. elokuuta. Arkipäiväisemmin raha-asioita lähestyvä lehti keskittyy viisaaseen sijoittamiseen. Numero- ja taulukkoviidakon sijaan lukijoille annetaan selkeitä neuvoja osto- ja sijoituspäätösten tekoon.

Kauppalehden ja Tekniikka & Talous -lehden yhteenlaskettu levikki on 185 773. Lukijoista 46 000 seuraa molempia lehtiä, joten nettolukijoita on 446 000. Tekniikka & Talous -lehti jaetaan Insinööriliiton jäsenille (52 921 kpl).

Saldo julkaistaan samanlaisena molemmissa lehdissä, joten ilmoitustilaa ei voi ostaa vain toiseen lehteen. Mainostaja saa ilmoituksen Saldoon hiukan edullisemmin kuin päälehtiin.

Saldon lähimmät kilpailijat ovat Taloussanomien välissä lauantaisin ilmestyvä Oma Talous -liite sekä Arvopaperi-lehti. Taloussanomien lauantailevikki kasvoi viime vuonna 25 % ja on nyt 40 019. Lehdellä on yhteensä 88 000 lukijaa.

Suomen Arvopaperimediat Oy:n julkaisema Arvopaperi-lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Lehden levikki on 19 930 kappaletta.