1) Valitaan grilllausseura ja -paikka. – Miespuolisille grillaajille suosittelemme seuraksi Seiskan tähtityttöfinalisteja, ja paikaksi voisi ajatella Lapin jylhään erämaahan sijoitettua leirinuotiota. Naispuolisille grillausseuraksi sopisi Mr Skandinavia -finalisteja. Paikkavalinta olisi ilman muuta Turun luonnonkauniissa saaristossa lehmuston katveeseen levitetty untuvapeite
2) Valitaan makkara. -Sopivan tuotteen tunnistamiseksi riittää, että pakkauksesta löytyy taikasana ?makkara?. Nirsoimpien kannattaa kuitenkin välttää koiranmakkaraa.
3) Pakkaa mukaan myös grillausjuomat. -Seiskamaisen makkarapötkäleen kanssa maistuvat muun muassa maito, vesi, mehu, olut, sima, siideri, puna- ja valkoviini, votka, brandy, viski, likööri, konjakki, kuohuviini, samppanja…
4) Romanttisinta on kypsentää makkara rakovalkealla itse veistetyllä makkaratikulla. Tunnelman lisäämiseksi nuotion räiskettä voi säestää perinteisellä leirilaululla: ?Vielä noita honkia humisee?.
5) Nautitaan kuumentunut, Seiskamaisen ihana lihapötkäle. -Siivitä kulinaristinen nautinto keskieurooppalaisella small talk -keskustelulla: ?kyllä pitelee komiaa säätä?. Hiljaisena hetkenä voit vaikka briljeerata pikkuisilla huomautuksilla: ?Tämän austaralialaisen punaviinin tamminen, pitkä, hieman kehittynyt ja ripauksen tervainen maku yhdistettynä B-luokan ruokamakkaran tasalaatuisuuteen ja varsinaissuomalaisen sinapin ryhdikkyyteen saa kieleni aistisolut suorastaan värähtelemään.? Edellisen lauseen jälkeen grillausseurue suorastaan mykistyy ympärilläsi.
6) Nauti ruokajuomaa tarvitsemasi määrä. Seitsemän lasillista on useimmille ihan sopiva palan painike.
7) Makkarahetken jälkeen voit nauttia ympärilläsi parveilevasta viehättävästä seurasta ja ruoan aiheuttamasta raukeasta hyvänolontunteesta. Sitten onkin aika siirtyä jälkiruokaan…