Dagmar

– Media-avaimen uusia toimintoja kehitettiin noin puolen vuoden ajan, käyttäjäkyselyistä saadun palautteen perusteella, kertoo palvelusta vastaava projektipäällikkö Päivi Fleege.

Fleegen mukaan palvelussa on nyt enemmän hakumahdollisuuksia, joiden avulla tietoa voidaan seuloa tarkemmin, erilaisten tarpeiden mukaan. Hakukriteereinä voi käyttää vaikkapa eri teemoja tai alueita.

Uusi käyttöliittymä on jo ennättänyt saada kiitosta selkeydestään.

– Sivusto on kehitetty täsmätyökaluksi mainonnan ostajille, joten siitä haluttiin mahdollisimman selkeä ja helppokäyttöinen. Mitään ”turhaa” ei huolittu mukaan.

Mediaekspertti nyt myös verkossa

Palvelu on jaettu käyttötarpeen mukaan kahteen osaan: Basic ja Pro. Osioihin pääsee vain omilla käyttäjätunnuksilla.

Basic-käyttäjä saa avukseen lähes 3 000 median tietojen lisäksi tietopaketin mediatilan ja -ajan ostamisesta eri välineissä sekä selvityksen satojen media-alan ja mainonnan termien merkityksistä.

Puhelinpalvelusta tuttu Mediaekspertti palvelee nyt myös verkossa. Basic-käyttäjä voi lähettää verkon kautta printtimainontaan liittyviä tarjous- ja varauspyyntöjä Mediaekspertille. Nettivaraukset käsitellään arkisin 24 tunnin sisällä.

Mobiilikäyttö edellyttää Pro-tunnuksia

Pro-osiossa käyttäjä saa automaattisesti oikeudet myös Media-avaimen mobiililiittymään. Sen avulla voi selata tietoja kaikista suomalaisista medioista. Printtimediasta voit tarkistaa kännykällä vaikka kesken palaverin esimerkiksi hintoja, ilmestymispäiviä, lukijamääriä tai levikkejä.

– Mobiilipalvelusta pyrittiin tekemään yhtä helppokäyttöinen kuin verkkopuolesta. Palvelu on herättänyt suurta kiinnostusta. Sen avulla on kätevä tarkistaa esimerkiksi medioiden tuoreimmat tarjoukset milloin ja missä vain, toteaa Fleege.

Pro-osio sisältää myös radioiden kuuluvuuskartat, tietoa digimedioista, Mediaviesti-verkkolehden uutisarkiston sekä englanninkielisen mediasanaston. Uutisarkistosta voi hakea juttuja jo yli viiden vuoden ajalta.

Päivitä tunnukset tai tilaa koekäyttötunnukset

Media-avaimen vuosimaksu riippuu käyttäjätasosta ja -määrästä. Hinta/tunnus halpenee tunnusten lukumäärän mukaan. Nykyisillä Media-avaimen käyttäjätunnuksilla pääsee Media-avaimen Basic-osioon. Nykyiset tunnukset on helppo päivittää Pro-tunnuksiksi palvelussa olevan toiminnon kautta.

Uusia tunnuksia voi tilata joko palvelun kautta, sähköpostitse Päivi Fleege tai puhelimitse (09) 693 0815.

Jos Media-avain ei ole vielä tuttu palvelu, siihen voi tutustua maksutta tilaamalla koekäyttötunnukset osoitteessa www.media-avain.com