Dagmar

Suomen Kuvalehti on kulkenut omia polkujaan jo vuodesta 1916. Kilpailijaa ei löydy edes muista Pohjoismaista. Der Spiegel, Time ja Newsweek ovat lähimmät samanhenkiset julkaisut.

Lehden levikki on noussut viimeisen neljän vuoden ajan ja on nyt 102 715 (LT 2001), lukijoita on 412 000 (KMT S01/K02).

Yli puolet Suomen Kuvalehden lukijoista on seurannut maailman menoa jo yli 50 vuoden ajan. Vaikka lehti ei pääse ilmoitustuloilla kehumaan, ovat uskolliset, hyvätuloiset lukijat pitäneet lehden erittäin kannattavana.

Siitä huolimatta lukijakunnan profiilia halutaan nuorentaa. Suomen Kuvalehden toimituksen keski-ikä on nykyisin alhaisempi kuin Yhtyneiden Kuvalehtien muilla lehdillä, ja lehteä pyritään tekemään +30-vuotiaille. Instituutioihin keskittyviä juttuja on vähennetty, kuvien määrää ja Life style -aineistoa lisätty. Julkaisujohtaja Harri Saukkomaa on mainostoimistokierroksellaan luvannut, että juttuja tuodaan ”lähemmäs ihoa” ja niissä on enemmän särmää ja persoonallista otetta.

Suomen Kuvalehden hyvää brandia aiotaan hyödyntää jatkossa entistä laajemmin. Lehden nimissä tullaan näkemään myös kirjoja, konferensseja sekä erikoislehtiä. Viime syksynä julkaistiin jo 5 lehden sarja Sodan Kuvalehdet -erikoislehtiä sekä Olympiavuosi-lehti.

Temaattisia erikoisprojekteja on suunniteltu ainakin 50-, 60-, 70- ja 80-luvuista. Syksyllä aiotaan testata miehille suunnatun erikoislehden vastaanottoa. Pyöreitä vuosia täyttäville on luvassa syntymäpäiväpaketteja.

Syksyllä julkaistuja SK-Ekstroja aiotaan lisätä. Tämän vuoden teemoja ovat muun muassa terveys, matkailu ja kirjat.

Ilmoitusmarkkinoinnissa on ryhdytty yhteistyöhön Ekonomi-lehden kanssa. Suomen Kuvalehdessä julkaistut ilmoitukset saa 25 %:n alennuksella Ekonomi-lehteen.

Ekonomi siirtyi Kynämiehiltä Yhtyneiden Kuvalehtien kustannettavaksi vuoden alusta. Lehden painos on 40 000 kpl, josta suurin osa jaetaan Ekonomiliiton jäsenille. Vain 18 % Ekonomi-lehden lukijoista lukee myös Suomen Kuvalehteä, joten paketilla tavoitetaan uusia, hyvätuloisia vaikuttajia.