Dagmar

Sydäntä lämmittävää joulua ja valoisaa uutta vuotta! (24.12.2003)

Olemme lahjoittaneet joulumuistamisiin varatut rahat Apu äidille – tulevaisuus lapselle -keräykseen. Pelastakaa Lapset ry:n järjestämän keräyksen tavoitteena on helpottaa naisten ja lasten elämää Venäjän Karjalassa.

Karjalan tasavallassa elää 402 000 naista sekä 180 000 alaikäistä lasta. Monet naiset ovat työttömiä, ja nekin onnekkaat, joilla on työpaikka, ansaitsevat todella vähän. Karjalassa nainen tienaa kuukaudessa saman verran kuin me kulutamme yhden illallisen aikana. Lapsilisää maksetaan vain muutama euro. Niinpä monet naiset ja alaikäiset joutuvat myymään seksipalveluja ulkomaalaisille elääkseen ja ruokkiakseen perheensä. Viime vuosina äitien ja lasten terveydentila on dramaattisesti huonontunut. Samaan aikaan lasten sijoittaminen lastenkoteihin, inernaatteihin, sairaaloihin ja muihin laitoksiin on lisääntynyt huolestuttavasti. Osa lapsista elää kaduilla, kellareissa, vinteillä, jopa viemäreissä. Arviolta noin 90 % lastenkodeissa ja vastaavissa paikoissa kasvaneista lapsista joutuu aikuistuessaan ongelmiin, huumeiden ja alkoholin käyttäjiksi ja rikollisen elämän pariin. Apu äidille – tulevaisuus lapselle -keräyksen tavoitteena on tuoda mahdollisimman monien naisten ja lasten elämään edes pientä valoa ja toivoa paremmasta.

 

Mediaviesti ilmestyy seuraavan kerran 8. tammikuuta 2004. Tuosta päivästä alkaen Mediaviestin viikoittain ilmestyvät jutut lähetetään maksutta kaikille Dagmarin asiakkaille sekä mainostoimistoyhteistyökumppaneille!