Viivi Lehtonen

Mainostajien Liiton tuore Sponsorointibarometri maalaa yritysten sponsorointipanostuksille laskevia lukuja. Mainostajat arvioivat hyvin kriittisesti mitä kannattaa sponsoroida. Silti lähes 70 prosenttia vastanneista kokee, että oma sponsorointi on saavuttanut tai ylittänyt sille asetetut tavoitteet.

Yli 90 prosenttia barometriin vastanneista sponsoroi nyt jossain muodossa urheilua, lähes 60 prosenttia kulttuuria. Urheilun ja kulttuurin lisäksi yhteiskunnalliset kumppanit kiinnostavat yrityksiä, niitä sponsoroi noin puolet vastanneista. Ympäristö- ja muut yleishyödylliset kohteet ovat 20 prosentin tuntumassa.

Suomen sponsorointimarkkinointia tutkivan Sponsor Insight Finlandin mukaan sponsorointiin budjetoidaan meillä vähän ja panostetun investoinnin hyödyntämisessä olisi petrattavaa: joka kuudes sponsoroija hyödyntää vain sopimukseen kuuluvat osiot, ja alle puolet käyttää sosiaalista mediaa yhteistyön hyödyntämiseen.

Haastavassa sponsorointimarkkinointikentässä TeamUp on siis erittäin ajankohtainen. TeamUp tarjoaa sponsorointi-investoinneille aktivointi- ja markkinointityökalun sosiaalisen median yhteisöön (www.tmup.co) sisäänrakennettuna. TeamUpilla on kovat tavoitteet kasvaa muiden sosiaalisen median palveluiden rinnalle merkittäväksi tekijäksi.

TeamUpin avulla talentit eli lahjakkaat yksilöt ja ryhmät – urheilijat, urheilujoukkueet, muusikot, taiteilijat – voivat rahoittaa toimintaansa tarjoamalla lisäarvoa nykyisille ja tuleville sponsoreilleen. Talentit pitävät myös helposti yhteyttä faneihinsa, ja saavat selville ketkä faneista auttavat heitä eniten tavoitteisiin pääsyssään. Sponsori puolestaan pääsee tehostamaan markkinointiaan, kertomaan tarinoita ja tuottamaan sisältöä, jolla on merkitystä. Yrityksille TeamUp on siis työkalu ja alusta sponsoroinnin aktivointiin, fanien sitouttamiseen sekä sisältömarkkinointiin.

TeamUp kehittää palveluaan koko ajan: uutena ominaisuutena on muun muassa pelillistävä fanipisteytys. Palvelun Windows Phone -mobiilisovellus julkaistaan kesäkuussa.

– Tällä hetkellä TeamUpissa on 350 julkaistua talenttiprofiilia ja noin 300 talenttia, jotka parhaillaan rakentavat profiilejaan julkaisuun. Mukana on jo 58 yritystä sekä yli 3000 fania, ja kasvamme kovaa vauhtia, kertoo TeamUpin toimitusjohtaja Donna Kivirauma.

Sponsorointikentälle TeamUpin tiimin vei ja ajaa edelleen halu auttaa muita. Kiviraumalla on pitkä kokemus varainkeruusta, hän haluaa antaa enemmän kuin ottaa:

–  TeamUpissa on jo monta menestystarinaa, joita on upeaa seurata.

Esimerkiksi freestyle-taituri Pekko PeGe Piirto on pystynyt TEHO Sportin tukemana kehittymään todelliseksi ammattilaiseksi, joka on nähty esiintymässä myös tapahtumissa ja tv-lähetyksissä. Kivirauman mukaan TEHO Sport on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön. TeamUpin avulla TEHO Sport on voinut jakaa luotettavaa ja vaikuttavaa sisältöä sekä saanut uutta tuulta markkinointiinsa.

Jos kiinnostuit TeamUpista, seuraa ainakin näitä:
Salibandyn Suomen mestarijoukkue Happee
Nelinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti
Räppäävä maastohiihtäjä Juha-Matti Mikkolainen

Ja osallistu SponsorshipMovement-haasteeseen, kilpailuaikaa on 30.5.2014 klo 16.00 asti. #SponsorshipMovement-kampanjan tavoitteena on nostaa sponsoroinnin huomioarvoa ja sitä kautta parantaa edellytyksiä solmia uusia kumppanuuksia talenttien ja yritysten välillä.
TeamUp Dagmarin asiakasaamussa 13.6.2014

Tervetuloa tutustumaan TeamUp-palveluun Dagmarin asiakasaamussa perjantaina 13.6. kello 9-10 (aamiaista tarjolla kello 8.30). Osoitteemme on Lönnrotinkatu 25, 00180 Helsinki,  4.krs).

TeamUpin lisäksi tutustut myös toiseen uuteen palveluun:

New interesting ways for sponsorship and content marketing: Dreamdo and TeamUp

Dreamdo is a place where people and brands showcase bold things they have done, are doing or are dreaming of doing. It’s a place for inspiration, storytelling and sharing. Learn how Dreamdo can tell your brands or companys story and how you can support interesting Goodwill Projects.

Jeremiah Tesolin, Co-founder Dreamdo

Sponsorship is effective way to emotionally connect with your customers. Yet activation has been costly and the ROI has been difficult to measure. TeamUp has created the first digital channel specifically for sponsorship activation and fan engagement. Learn how TeamUp can help you to activate your sponsorships and gain a direct positive marketing channel to the fans of those you sponsor, and build fans of your brand.

CEO Donna Kivirauma, TeamUp

>> Ilmoittaudu viimeistään 4.6. Esitykset ovat englanniksi. Paikkoja on rajoitetusti.
Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, lähetä viesti osoitteeseen dagmar@dagmar.fi, kiitos!  

Lähteet:
http://info.teamup.fi/uutiset-blogi/
http://www.mainostajat.fi/mliitto/sivut/Sponsorointibarometri_2014.html
http://www.sponsorinsight.fi/sponsor-navigator-tutkimus-2014.html