Dagmar

Esimerkiksi Microsoftin sivusto Msn.fi lupailee monia uutuuksia. Tavallisen bannerin kokoisesta mainoksesta on luotu erilaisia versioita. Expanding graphic -mainos voidaan kasvattaa hiirtä mainoksen päälle siirtämällä vaikkapa tilauslomakkeeksi. Tiedonkeruu tapahtuu suoraan mediaympäristössä ilman, että aiheesta kiinnostuneen tarvitsee poistua kampanjasivuille.

Pre-expanded banner on taas iso näyttömainos, joka on ankkuroitu bannerin mainostilaan ja kutistuu muutaman sekunnin kuluttua sivun latautumisesta. Kun hiirtä kuljetetaan mainoksen yli, se laajenee uudelleen. Mainos saavuttaa suuren huomioarvon, mutta pop-upin tavoin saattaa ärsyttää sivulle tulijaa.

Active catalogue ja scrolling slideshow pysyvät normaalin bannerin kokoisina. Ensimmäisessä mainokseen on valmiiksi lisätty valikko, josta voi valita itseään kiinnostavan tuotteen tai palvelun, esimerkiksi ihotyyppinsä mukaan, jota klikkaamalla pääsee suoraan sopivan tuotteen tietoihin. Scrolling slideshow’ssa tekstin sijasta liikkuu kuvasarja. Siitä voi suoraan valita kiinnostuksensa kohteen ja kuvaa klikkaamalla päästä suoraan kuvaukseen tai tilauslomakkeeseen ilman pitkiä klikkauspolkuja.

Lisäksi tarjolla on showcase ad, joka mahdollistaa tavallista korkeatasoisemman grafiikan. Suuren kokonsa ansiosta se vastaa miniesitettä. Siihen saadaan paljon tietoa, jota voi selata mainoksen sisällä poistumatta mediasta.

Netpoolin mainosverkko on myös kehittänyt uusia mainosmalleja yhteistyökumppaniensa kanssa. Suomesta Ruotsiin toimintansa siirtävän Scandinavian Onlinen Suomi24.fi:n etusivulla voi kerätä huomiota megabannerilla. Mainos sijoitetaan koko sivuston kokoisena ylimmäiseksi ennen sivuston tunnuksia. Mainospaikka on kiinteä eli samaisen mainostajan viesti näkyy koko ajan. Näkyvyydellään se dominoi koko avautuvaa sivustoa.

Erityisesti kotikäyttäjien suosimalla SurfEU:n sivustolla voi kaupallistaa Päivän kysymyksen. Mainostaja voi tehdä nopean mielipidekyselyn tuotteistaan ja palveluistaan. Vastaajia on yleensä tuhansia päivittäin.

Mielenkiintoisin ja ehkä ristiriitaisin uutuus on videoviesti, jossa hyödynnetään internet-tv:ssäkin käytettäviä streaming-videoita. Ne mahdollistavat sähköpostiin liitettävän tekstin, kuvan ja äänen yhdistelyn tv-spotin tyyppisesti. Viesti itsessään on kevyt, sillä mainos sijaitsee ulkopuolisella palvelimella. Ongelmana onkin se, etteivät kaikki vastaanottajat palomuurien vuoksi pysty viestiä avaamaan. Hyvä puoli on se, ettei mainostajan tarvitse maksaa kuin avatuista videoviesteistä.