Eveliina Westwood

Vaikka RankBrain-tekoälyä on hyödynnetty vasta vuoden alusta, siitä on Googlen mukaan muodostunut jo kolmanneksi tärkein hakukonetuloksiin vaikuttava tekijä. Google ei kerro, mitkä ovat kaksi tärkeintä. Viimeisten tutkimusten mukaan linkit ovat edelleen tärkeitä, ehkä jopa kaikista tärkeimpiä (esimerkiksi Mozin ja SearchMetricsin korrelaatioanalyysit).

Linkkien merkityksen vähenemistä on ennustettu jo pitkään. Niinpä nyt on mielenkiintoista nähdä, miten RankBrain vaikuttaa hakukonetekijöihin tulevaisuudessa.

Miten RankBrain vaikuttaa hakuun?

Googlen testeissä hakutulokset huonontuivat selvästi, kun RankBrain otettiin pois päältä. RankBrainin avulla hakutulokset siis palvelevat hakijaa entistä paremmin.

Hakukoneoptimoinnin kannalta tämä tarkoittaa sisältöjen tekemistä yhä syvemmin hakijoiden tarpeiden perusteella. Jotta voidaan tehdä tarpeisiin vastaavia sisältöjä, täytyy ymmärtää entistä paremmin, kenelle sisältöjä tehdään. Millaisiin kysymyksiin he hakevat vastauksia, millaisissa tilanteissa ja miten palvelemme sisällöillä heitä parhaalla tavalla? Keskiössä on kohderyhmäymmärrys, ei niinkään yksittäiset hakusanat. Hakukoneoptimointia ja verkkosivustoa on pohdittava aidosti kohderyhmien näkökulmasta.

RankBrain on osa Googlen laajempaa agendaa hyödyntää koneoppimista. Google on investoinut viime aikoina vahvasti koneoppimiseen, ja CEO Sundar Pichai kertoi juuri aikomuksesta käydä läpi kaikki Googlen tuotteet koneoppimisen mahdollisuuksien näkökulmasta.

Tarvitsetko apua verkkopalvelunne hakukoneoptimointiin? Autamme mielellämme, ota yhteyttä ja pyydä tarjous täältä. 

Lue lisää tekoälystä muista bloggauksistamme:

Mikko Koski, Director of Advanced Analytics: ”Eilen puhuttiin Big Datasta, tänään tekoälystä.”