Dagmar

Tv-mainosajan hintoja korotetaan aiempaa reippaammin. Kohderyhmäkaupan hinnat nousevat MTV3:lla prime timessa 4,5 prosenttia ja off primessa noin 6 prosenttia. Nelonen nostaa kohderyhmäkaupan hintoja 4,4 prosenttia. MTV3 nostaa ensi vuonna ohjelmakohtaisesti ostettavien mainosaikojen hintoja yhden prosentin verran, Nelonen 1,5 prosenttia. SubTv nostaa sekä kohderyhmäkaupan että ohjelmaostamisen hintojaan kolme prosenttia.

Nelonen tarkistaa alueellisen mainosajan hintojen kertoimia: mainosaika Helsingin alueella halpenee hieman, mutta muutamilla pienemmillä alueilla hinta nousee. Nelosen myyntiehtoihin ei ole tulossa mitään mullistavaa. Ohjelmakartta avataan neljästi vuodessa, toisin kuin MTV3:lla ja SubTV:llä, jotka avaavat karttansa kuusi kertaa vuodessa.

Neloselta USA:n menestyssarjat

Ohjelmiston osalta Nelosen kevät sisältää kiinnostavia uutuuksia. Kanavalta nähdään USA:n tämän hetken suosituimpia sarjoja: Lost ja Rouva Presidentti. Molempien tuottajina on ABC, jonka kanssa Nelosella on sopimus.

Torstaisin nähtävä Lost on Aliaksen luojan uusin sarja, joka on kerännyt kuusi Emmy-palkintoa. Katsojat voivat seurata, miten lento-onnettomuudesta selvinneet pärjäävät autiolla, mystisellä saarella.

Miten sitten Geena Davis pärjää USA:n ensimmäisenä naispuolisena presidenttinä selviää helmikuussa, kun Rouva Presidentti aloittaa sunnuntai-illassa.

Torstai-iltaan on luvassa uusi scifi-sarja 4400, jossa 4400 siepattua palaa yhtä aikaa takaisin maan pinnalle muuttumattomina – mutta vain ulkoisesti.

Deadwood on historiallinen Villin lännen sarja, joka kuvaa aikakautta realistisesti väkivaltaisuuksineen päivineen. Tiistaisin meillä nähtävä sarja on pokannut 7 Emmy-pystiä.

Presidenttiehdokkaiden kamppailua voi seurata Neloselta kahden vaalitenttilähetyksen ajan, molemmat lähetetään Sanomatalon Mediatorilta ja toteutetaan yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Jääkiekkokuninkuudesta taistelua voi seurata finaaliottelujen suorista lähetyksistä.

 

MTV3 luottaa realityyn

Siinä missä Nelonen panostaa fiktiivisiin sarjoihin, SubTV ja MTV3 liputtavat edelleen realityn puolesta; suurin osa kanavien uutuuksista on realitya. USA:ssa realityt ovat olleet tänä syksynä alamäessä, lähes kaikki ovat menettäneet katsojia.

Suurin pudottaja eli painonpudotusrealityn suomalainen versio nähdään MTV3:lla perjantaisin. Pudottajia piiskaavaat eteenpäin kaksi suomalaista huippu-urheilijaa, joiden nimiä ei vielä julkisteta. Tanssii tähtien kanssa on BBC:n formaattiin perustuva tanssireality, jossa kahdeksan julkkista harjoittelee pareina kilpatanssia. Tuomaristo ja yleisö pudottavat kehnoimpia pois. Voivatko kaupunkilegendat pitää paikkansa selviää Myytin murtajissa, jossa erikoistehostemiehet testaavat kaikkien tuntemia tarinoita.

Solar Films tuottaa MTV3:lle 15 jakson verran kotimaista sketsiviihdettä. Studio Impossible päästää muun muassa Kari Hietalahden, Niko Saarelan ja Peter Franzenin kutkuttamaan nauruhermojamme. Luvassa on peräti 450 eri hahmoa.

Big Brotherista Baariin?

Subtv yrittää yltää Big Brotherin menestykseen uuden Baarin avulla. Tätä ruotsalaiseen formaattiin perustuvaa kotimaista realitya voi seurata kuutena päivänä viikossa. Pudotuspelissä 12 toisilleen vierasta kilpailijaa perustaa baarin Helsinkiin.

Tanskalaiseen realityformaattiin perustuvassa FC Nörtit -ohjelmassa Atik Ismail apujoukkoineen pyrkii muovaamaan nörttilaumasta menestyvän jalkapallojoukkueen, jonka finaalivastustajana on HJK.

Muita Subtv:n reality-sarjoja ovat muun muassa Täältä pesee, jossa Sillä siisti -ladyt panevat nyt kuntoon ihmisten henkilökohtaisen hygienian sekä Seksigurut, jossa kaksi brittiläistä seksuaaliterapeuttia antavat neuvoja pariskuntien seksielämän parantamiseksi.

Lifestyle nousee

Lifestyle-ohjelmiin tunnutaan nyt uskovan. Nelosella aloittavat puutarhaohjelma Eden, autoihin keskittyvä Start sekä Illuusio, jossa taikatemppuja tehdään siellä missä ihmiset liikkuvat. MTV3:n lifestyleputkeen lisätään matkailua ja tyyliä. Fabio ja Fabrizio -ohjelmassa kaksi italialaista herraa seikkailee kesäisessä Suomessa tutustuen elämänmenoomme. Tyyliin liittyvä ohjelma on Broadcastersin tuotantoa, muuta ei tässä vaiheessa haluta kertoa.

Lopuksi varoitus kaikille Salkkari-faneille: seuraava virke sisältää ikäviä uutisia. Ensi keväänä Salatut elämät -sarja lyhenee nelipäiväiseksi.