Viivi Lehtonen

Kampanjan sisältöä lähestyttiin viinien viljelyalueen kautta. Two Oceans saa nimensä kotiseudultaan Etelä-Afrikasta, jossa Hyväntoivonniemellä lämmin Intian valtameri ja kylmä Atlantti kohtaavat luoden erityislaatuisen ilmaston ja ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Tämä ns. Two Oceans -efekti on ollut myös Two Oceans -viinien uuden globaalin markkinointistrategian perustana.
– Kampanjan ensisijaisena tavoitteena oli Two Oceans -brändin tunnettuuden kasvattaminen sekä sen esilletuominen luovalla ja kiinnostavalla tavalla globaali strategia huomioiden, kertoo Two Oceans Brand Manager Hannele Winstén.
Säävaihtelut lokalisoitiin Suomeen sateen ja auringon, päivän ja illan muodossa. Tästä muotoutui sekä mainosvideon että reseptiikan teema: Two Oceans tarjoaa viinejä joka säähän ja joka tunnelmaan, ”Satoi tai paistoi – Two Oceans viinit”.
Reseptejä luomaan ja kampanjan kasvoksi saatiin eteläafrikkalaisiin ruokiin erikoistunut kokki. Louise Mérus on Etelä-Afrikassa asunut ja Gordon Bleu -kokiksi kouluttautunut ruoka-ammattilainen, joka otti haasteen ilolla vastaan. Louise loi kahdeksan reseptiä erilaisten makujen ja mausteiden ympärille, synkkasi ruokalajit viineihin ja toteutti upean kuvatuotannon yhdessä valokuvaaja Karin Lindroosin kanssa.
Reseptit ja kuvat kerättiin Two Oceansin Facebook-kampanjasivulle, jossa houkutellaan kokeilemaan uusia ruokalajeja ja makuja. Reseptien ja ruokakuvien maailmaa jatkettiin myös mainosvideolla, jonka ohjasi Tommi Pietiläinen. Mainosvideolla Louise valmistelee illanistujaisia eri tunnelmissa.
– Kameran liikkeessä imitoitiin motion control -tekniikkaa, jossa tietokoneohjattu kamera toistaa tismalleen saman liikkeen kerta toisensa jälkeen. Esiintyjä ajastettiin oikeaan kohtaan kuvassa metronomin iskujen mukaan ja setin editissä tarkistettiin jokainen otto heti kuvauksen jälkeen, kertoo Pietiläinen.
Videon lopputulos on palkitseva, se tukee muuta kampanjan maailmaa kiehtovasti. Video on nähty tv-kanavilla ja Facebookissa, muuten kampanjassa on hyödynnetty mobiilia ja nettiä, ja keväällä se näkyy vielä printissä.
Hannele Winsténin mukaan Dagmarin toteuttama kampanjan adaptointi Suomen markkinoille on kiinnostanut myös muita Two Oceans -markkinoita; yhteydenottoja  on tullut mm. suurimmalta markkinalta Kanadasta.
Kampanjasivu: https://apps.facebook.com/twooceansrecipes/
Katso video Vimeossa: https://vimeo.com/111655079