Dagmar

Ulkoilu mahtaa olla nyt IN (16.3.2000)

Ulkoilu, retkeily ja erilaiset seikkailulajit ovat tällä hetkellä hyvin muodikkaita. Esimerkiksi eri järjestöihin rekisteröityneitä retkeilyn harrastajia on n. 300 000. Myös lehtitarjonta on kasvanut, uusimpana viime vuonna ilmestymisensä aloittanut Retki-lehti. Se tavoittelee 20-40-vuotiaita kaupunkilaisia ja retkeilyn aktiiviharrastajia, kuten melojia, kiipeilijöitä, vaeltajia ja aktiivilomailijoita. Retki profiloi itsensä retkeilyn, vaelluksen ja seikkailun erikoislehdeksi.

Retki-lehteä julkaisee Lahdessa toimiva Robalob Oy ja sen painosmäärä on 10.000 kpl. Lehdestä ilmestyy 5 numeroa vuodessa ja ne sisältävät niin matkakertomuksia, alue-esittelyjä, erämaatunnelmia, seikkailu-urheilun tuloksia kuin testejä ja tuote-esittelyjä.

Lehti on ulkoasultaan laadukas ja toimituksen taustalta löytyy mm. Veikka Gustafsson sekä muita alan tunnettuja harrastajia.

Metsästys ja kalastus aihepiirinä on jätetty pois, sillä Retki ei aio ryhtyä kilpailemaan alan erikoislehtien kanssa. Niitä onkin todella runsaasti, tunnetuimpina Metsästys ja Kalastus, sekä Erä.

Retki-lehdellä ei ole varsinaista kilpailijaa, mutta sen kanssa samaa kohderyhmää tavoittelevat osittain myös Slammer(lumilautailijat), Skimbaaja sekä Partiolehti. Samoista aiheista, mutta eri kohderyhmälle (tuulipukukansa), kirjoittaa myös b Latu ja polku /b .

Myös internetistä löytyy tälle kohderyhmälle palveluja, esimerkiksi rakka.net ja klubi.net.