15.2.2013 | Uutisarkisto

Videoyhteisö YouTube rantautui Suomeen

Googlen omistama maailman suurin videoyhteisö YouTube rantautui Suomeen helmikuun alussa YouTube.fi-sivuston avauduttua. Samalla suomalaisille markkinoijille avautui uusi kanava ja uusia keinoja tavoittaa kuluttajia verkossa.

Yrityksillä on mahdollisuus mainostaa YouTube.fi-etusivun ainoalla mainospaikalla masthead-paraatibannerissa tai näyttää omia mainosspotteja muiden videoiden alussa prerolleina. YouTube.fi:hin voi myös perustaa oman videokanavan, jossa voi pyörittää hyvinkin luovia kampanjoita. Viime vuosilta muistetaan hyvin mm. Old Spice-mies, joka vastaili YouTubessa twiittauksien kautta esille nousseihin kysymyksiin sekä Angry Birds -kanava, joka nousi viime vuonna yhdeksi videopalvelun seuratuimmista.

 Kohdennusmahdollisuuksien avulla esimerkiksi urheilumainostajat voivat olla läsnä valitsemansa lajin videosisältöjen parissa – sisällön mukainen kohdistus avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia monille muillekin aloille.
Hyvän videon voima on valtava, ja videoiden avulla on viime vuosina noussut todellisia ilmiöitä. Sen todistaa esimerkiksi ainoastaan kotimaassaan Etelä-Koreassa ennen Gangnam Style -videota suosittu PSY, jonka musiikkivideo on nyt YouTuben historian katsotuin.
Olethan sinä jo nähnyt YouTuben katsotuimman videon?  PSY – Gangnam Style
Sara Filppula

Sara Filppula

Lisää aiheesta