Dagmar

Yhtyneet Kuvalehdet haluaa selkiinnyttää hintakuvaansa (19.10.2000)

Yhtyneet Kuvalehdet laskee vuonna 2001 ilmoitushintoja keskimäärin 10 %. Samalla kuitenkin mainostajien volyymi- eli vuosisopimusalennuksia leikataan 5-10 %. Tavoitteena on lähentää kalliita listahintoja ja suurten alennusprosenttien jälkeisiä ostohintoja, ja saada jo lähtöhinnat mahdollisimman oikeiksi.

Yhtyneet Kuvalehdet laskee ensi vuonna kaikkien lehtiensä hinnastohintoja 5-15 %. Samalla alle 600.000 markkaa vuodessa lehtitalon lehtiin panostavien mainostajien sopimusalennuksia lasketaan 5-9 %, ja yli 600.000 markkaa panostavien 10 %.

Kuluvana vuonna valtaosalla Yhtyneitten Kuvalehtien lehdistä on ollut entistäkin pidemmät kausietujaksot: mediatilaa on voinut ostaa kausihinnoin yhteensä lähes viiden kuukauden ajan. Kausihintaetu oli alkuvuonna 30-50 % ja kesällä -50 %. Ensi vuoden kausihinnat on tuotu lähes kaikkien lehtien hinnastoon. Kausietu on 20-40 %.

Aikakauslehdet ovat perinteisesti soveltaneet jättijakelunumeroissaan korotettuja ilmoitushintoja. Viime aikoina korotettua hintaa on ryhdytty käyttämään myös pienempiä lisäjakeluja sisältävissä numeroissa. Esimerkiksi Annalla on tänä vuonna 12 lisäjakelunumeroa, joiden lisäjakelujen määrät ovat 10.000-35.000. Näistä numeroista on peritty 13 % korkeampia ilmoitushintoja. Käytäntö jatkuu ensi vuonna ja laajenee mm. Kotilieden hinnoitteluun.

Yhtyneet Kuvalehdet on testannut erilaisia hinnoittelumalleja jo pidemmän aikaa (esim. kelluntahinnat, lastenlehtipaketit, bonusilmoittelu). Oikean lähtöhinnan etsiminen ja turhan alennusviidakon raivaaminen on tervetullut ilmiö, jonka toivoisi leviävän laajemminkin alalle. Nähtäväksi jää onnistuttiinko tällä kertaa.