Dagmar

Leonardo DiCapriosta Howard Hughes

Tammikuussa suurimmilla kopiomäärillä ensi-illan saavat kotimainen Paha Maa sekä amerikkalainen Lentäjä. Aku Louhimiehen ohjaaman Pahan Maan pääosissa nähdään mm. Jasper Pääkkönen, Matleena Kuusniemi, Petteri Summanen ja Samuli Edelmann.

Lentäjä on Martin Scorsesen ohjaama elokuva eksentrisestä elokuvatuottajasta ja miljonääristä Howard Hughesista, jonka intohimona oli elokuvatähtien lisäksi lentäminen. Nimiosassa nähdään Leonardo DiCaprio, Ava Gardnerina Kate Beckinsale ja Katharine Hepburnin roolissa on Cate Blanchett.

Helmikuun ensi-illat aloittaa Mike Nicholsin ihmissuhdedraama Iholla. Elokuvan pariskuntien rooleissa näyttelevät Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen ja Julia Roberts.

Samana päivänä ensi-iltansa saa myös Mika Kaurismäen kansainvälinen yhteistuotantoelokuva Honey Baby, joka kertoo amerikkalaisen muusikon ja nuoren venäläisnaisen pakomatkasta Kaliningradista Murmanskiin. Pääosissa Irina Björklund ja Henry Thomas.

Anna-Leena Härkösen kirjoittama Onnen Varjot

Kokonaan kotimainen Onnen Varjot on vuorossa seuraavana viikonloppuna. Jälleen liikutaan ihmissuhteiden parissa; Claes Olssonin Onnen Varjot on vakava komedia rakastamisen ja anteeksiannon vaikeudesta. Käsikirjoituksesta vastaa Anna-Leena Härkönen. Pääparina nähdään Tiina Lymi ja Nicke Lingell.

Viikkoa myöhemmin vuorossa on jälleen kotimaista tuotantoa kun Eläville ja Kuolleille tulee ensi-iltaan. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo tulipalossa pikkupojan menettäneen perheen suruvuodesta. Pääosissa Hannu-Pekka Björkman, Katja Kukkola, Mari Rantasila ja Tommi Korpela.

Hunajapurkkeja ja avaruusseikkailuja

Samalle viikonlopulle osuu lasten elokuva Nalle Puh ja Möhköfantti sekä Painajainen Perheessä, joka on tällä hetkellä USA:n katsotuin elokuva. Perhe on painajaisen jatkoleffassa tiukkapipoiset Byrnesit tapaavat ylirennot Fockersit eivätkä tulevat appivanhemmat löydä millään yhteistä säveltä. Päärooleissa nähdään Robert De Niron ja Ben Stillerin lisäksi Dustin Hoffman ja Barbra Streisand.

Maaliskuun neljäntenä nähdään Peter Panin luojan, J.M. Barrien, elämään perustuva elokuva. Barriena nähdään Johnny Depp ja äitinä, jonka poikiin Barrie tutustuu, Kate Winslet. Samana päivänä saadaan vaihteeksi sitten toimintadraamaa, kun Keanu Reeves ilmestyy valkokankaalle Constantine-elokuvassa.

Lapsille lisää animaatiota saadaan 18. maaliskuuta, kun Ice Agen tekijöiden uusin, Robots, saa ensi-iltansa.

Huhtikuussa nähdään toimintadraama The Interpreter, jossa YK:n tulkkia esittävä Nicole Kidman tarvitsee FBI-agentin (Sean Penn) suojelua kuultuaan salamurhajuonesta.

Toukokuun 19. päivä valkokankaan valtaa jatko-osa-elokuva Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith. Samat näyttelijät jatkavat rooleissaan: Ewan McGregor ja Natalie Portman.

Uutta: Pure Attention sekä Outro

Vuonna 2005 elokuvamedian hinnat nousevat 2,5-3 prosenttia. Suurinta nousua on kaupunkikohtaisissa paketeissa.

A- ja B-paketit yhdistetään yhdeksi valtakunnalliseksi Pure Attention -paketiksi, johon sisältyy 33 kaupunkia. Uudistus on hyvä ratkaisu, sillä hintaero kahden aiemman paketin välillä oli vähäinen, vaikka toinen sisälsi 12 kaupunkia enemmän.

Jos mainostaja ei tarvitse tai halua valtakunnallista peittoa, on hänelle tarjolla nyt uusi viiden kaupungin paketti PureFOCUS, johon kuuluvat Suur-Helsingin lisäksi Turku ja Tampere. Mikäli näkyvyyttä haluaa räätälöidä kaupunkikohtaisesti, muuttuu paketin nimeksi PureCHOICE.

Toinen uutuus on Outro, joka esitetään viimeisenä mainoksena ennen elokuvaa. Outroa voi ostaa vain valtakunnallisesti ja se vaatii noin 3,5 kuukauden pituisen kampanjan.

Entiseen malliin jatkaa Golden Spot, jossa mainos esitetään halutun elokuvan/elokuvien edessä 4-8 viikon ajan kahdeksassa kaupungissa.