Dagmar

Seminaarien annista oikeastaan vain SAWAn 3D-seminaari sykähdytti. Kuulemma U2 3D on tulossa myös Suomeen kesällä (ehkä Hämeenlinnaan!). Kannattaa käydä katsomassa. Seminaarissa nähtiin myös pätkä uudesta Journey to the center of the Earth -elokuvasta. Ei vakuuttanut niin paljon. 3D on kuitenkin ilmiö, joka on taas tulossa. Ehkä nykytekniikalla se tulee myös jäädäkseen.

42 Entertainment oli etukäteen ehkä eniten odotettu workshop eivätkä he pettäneet. Caset ovat vain niin mielettömiä miljoonine yksityiskohtineen. Alternate Rality Gaming saattaa oikeasti olla globaaleita kampanjoita tekeville vaihtoehto… tosin ei sekään mitään halpaa hommaa ole.

Muut seminaarit paasasivat joko ihan samoja asioita, kuin mitä mekin, tai latasivat pöytään itsestäänselvyyksiä (naiset ovat erilaisia kuin miehet, siksi heille pitää suunnitella erilaista mainontaa).

Shortlistat olivat tietysti yksi reissun suurimmista anneista. Paloja niistä tippuu varmasti vielä Luoviinkin tämän viikon aikana. Media-kategoriassa oli toki hienoja oivalluksia, mutta myös paljon sellaisia töitä, joita meilläkin tehdään. Lisää töitä vain Suomestakin kilpailuun.

Last but not least: networking. Sitähän tällaiset tapahtumat enimmäkseen ovat. Monet tulevat Cannesiin vain tapaamaan ihmisiä ja jättävät seminaarit kokonaan väliin. Festareilla tutustutaan ihmisiin ja heitellään ideoita, jotka parhaimmillaan saattavat toteutua jo syksyllä tai kenties ensi keväänä. Tai kenties eivät sellaisenaan toteudu lainkaan. Joka tapauksessa aivosolut on taas saatu hyrräämään eikä se ole lainkaan huono asia.

Luovat-ryhmän vierailu festarihulinassa loppui torstai-aamuun, mutta sen jälkeenkin tapahtui paljon. Mm. Cadburyn Gorilla palkittiin parhaana tv-mainoksena.

 

Matias Vakkilainen