Heini Ulmanen

Olet väärässä. Nyt viimeistään konversio-optimoinnin myötä on aika ottaa sosiaalinen rakastajamme vakavasti. Tuloksena 74 % edullisempi cost-per-lead ja kolminkertainen konversioprosentti.

Konversio-optimoinnin mahdollisuus on ollut isoilla tekijöillä ja valituilla API-ohjelmilla jo pidemmän aikaa ja tulokset ovat olleet mitäpä muuta kuin lupaavia. Ominaisuus aukaistiin tämän vuoden puolella kaikille mainostajille koosta ja käyttöliittymästä riippumatta.

Facebookin järjestelmässä luodaan konversiopikseli (tarkat ohjeet esimerkiksi täällä) ja se asennetaan haluttuun seuraamiskohtaan. Mainoksia luodessa valitaan konversioita kohti optimointi ja käyttöön Optimized CPM, joka on Facebookin oma mainostenoptimointikeino – mainoksia aletaan näyttää todennäköisemmin konvertoituville henkilöille määritellyn kohderyhmän sisällä.

Kaikkihan tiedämme, että näyttökertoja perinteisille oikeassa laidassa (right-hand-side) mainoksille kertyy miljoonia toiston ollessa 10-20, eikä silmä välttämättä kiinnitä huomiota läheskään jokaiseen. Siksi onkin tärkeää jo alusta asti miettiä, miten arvottaa post-impression -liidejä vai arvottaako ollenkaan. Toinen ratkaisu on tehdä news feed only -kampanjat kuten tässä esimerkkitapauksessa; tällöin huomioarvo on taatumpi ja toistoa ei kerry kuin 1 kerta/käyttäjä/per postaus.

Tuloksia?

Kuten todettu, verrattuna muihin online-medioihin (yli 10 muuta), CPL oli 74 % edullisempi kun tarkastellaan post-click -kauppoja ja 70 % edullisempi kun otetaan mukaan myös post-impression -kaupat.

Konversioprosentti (liidejä/klikanneet) oli yli kolminkertainen, ostot per uniikit näytöt taas tuplasti paremmat.

Näiden tulosten jälkeen kenenkään ei pitäisi miettiä ottaako Facebook mukaan, kun halutaan tehdä kauppaa. Testaa mielellään heti huomenna, ei ole vaikeaa!

Seuraavaksi raportoin Facebookin sisäisiä toimintoja (tykkäämiset, video_play, post_like ym.) kohti optimointia, mitä tuloksia ollaan saatu action specseillä – näistä ovat lukuisat testikamppikset käynnissä.