01.06.2009 / Vanhat blogit

Google esittelee uuden tavan kommunikoida

Google esitteli seminaarissaan viime perjantaina uuden Wavensa. Kyseessä on sähköpostin uusi evoluutio ja se yhdistää mm. mailin ja messengerin saumattomasti toisiinsa. Waveen on tuotu myös parhaimpia ominaisuuksi mm. wiki-maailmasta ja sen pystyy integroimaan blogeihin saumattomasti.
Kirjoittaja

Dagmar

Lanseeraus on Googlen perinteiset tavat tuntien aika poikkeava: joukko kehittäjiä kutsuttiin mukaan testaamaan ja kehittämään toistaiseksi vielä keskeneräinen palvelu valmiiksi. Näin saadaan tietysti iso joukko ydinporukkaa sitoutettua, mutta myös nykyajan tyylisesti hiottua palvelua joukkojen voimalla. Lisäksi varsinaisen lanseerauksen tapahtuessa on palvelun ympärille jo kehitetty koko joukko palvelua täydentäviä lisäpalikoita. Samaa open source -ajatusta on käytetty Androidin ja Cromen kehityksessä.

Palvelun ovat laittaneet liikkeelle veljekset, jotka olivat alun perin kehittämässä Google Mapsia. Googlen blogin mukaan he päättivät tuoda sähköpostiin nykyaikaiset ominaisuudet; se kun edelleen on ollut vain sähköinen muoto perinteisestä kirjepostista.

Demossa, joskin takeltelevassa sellaisessa, palvelu näytti hyvin vaikuttavalta. Toivottavasti on sitä myös todellisuudessa. Tosin ihan Facebookin haastajaa ei vielä näy löytyneen, kyse on kuitenkin ”vain” sähköpostista, mutta katsotaan miltä palvelu syksyllä näyttää.

Alla koko toista tuntia kestänyt lanseerauspresentaatio. Tosin jo ensimmäisen 15 minuutin aikana näkee palvelun toiminnan ytimen.

(Source:The Trendwatch)

Matias Vakkilainen

Lisää aiheesta