20.09.2010 / Vanhat blogit

Google on terveyskeskuslääkärisi

Neljä viidestä suomalaisesta käyttää Googlea löytääkseen lääketieteellistä tietoa, YLE kertoi sunnuntaina. Yllättävän harvat alan toimijat ovat kuitenkaan hyödyntäneet ilmiötä omassa sisällöntuotannossa ja löydettävyydessä.
Author

Roope Ruotsalainen

Muun muassa Terveyskirjasto.fi, Hoitonetti.fi ja Poliklinikka.fi näyttävät tuottavan aktiivisesti aihealueen sisältöä. Yksityiset lääkäriasemat julkisesta terveydenhuollosta puhumattakaan loistavat poissaolollaan monipuolisen sisällön saralla. Myös nopea googlaus (polvikipu, aivokasvain, päänsärky, reuma) paljastaa lähinnä terveysmedioiden ja lääkevalmistajien olevan aktiivisia toimijoita hakusanamainonnassa ja hakukoneoptimoinnissa.

Suomalaiseen tee-se-itse -luonteeseen istuva tee-se-itse -diagnoosi & resepti tuskin ovat vähään aikaan arkipäivää. Lääkäriasemien ei kuitenkaan tarvitsisi kiskoa johtoja seinästä. Monikanavaisuus on tavallisten ihmisten arkea: harvaa ostosta tehdään ainoastaan verkossa, saamatta vaikutteita esimerkiksi kivijalasta tai fyysisiltä kavereilta. Ja sama toisinpäin, kuten Ylen referoima tutkimus huomautti. Miksei siis hallita koko putkea hyvin verkossa ja vastaanotolla?

Lisää aiheesta