Dagmar

Muiden kanssa keskusteltaessa toistuvat samat teesit:

– Joo, kävin kokeilemassa, mutta kun eihän siellä ollut ketään kavereita

– Näytti hienolta kun näkee reaaliaikaisesti mitä toinen kirjoittaa

– Ihan jees, mutta mitä tällä pitäisi oikein tehdä?

Itse mietin vähän samaa. Jostain syystä ajattelin, että Wave olisi ns. Gmailin korvaaja, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että nämä kaksi toimivat ennemminkin rinnakkain. Eli tulee jälleen yksi paikka, josta käydä tarkistamassa olisiko joku lähettänyt minulle viestin (eli aallon).

Ehkä kyse on siitä, etten osaa käyttää Wavea. Varmasti sinne pystyisi vähintään ohjaamaan kaikki Gmailin postit. Toisaalta, kun omaan Gmail-boxiini ohjautuu jo nyt mailit useista osoitteista, saisi tällainen lisäohjaus varmasti jonkin pakan sekaisin. Enkä oikeastaan edes jaksa ruveta säätämään wavea niin kauan kuin siellä ei ole enempää porukkaa.

Muiden tekemistä ja kehitystyötä on tietysti aina helppo kritisoida, mutta itse olisin tehnyt wavesta Gmailin evoluution siten, että kaikki Gmailissa ollut tieto siirtyisi samantien Waveen (siis muutkin kuin osoitekirjan yhteystiedot) ja Waven mahdollisuuksia voisi sitten alkaa käyttämään hyväkseen pikkuhiljaa, kun niille löytää käyttöä. Nyt on edetty hieman suomalaisen insinöörityön kaltaisesti: ”kun vain keksimme hienon teknologian niin kyllä ihmiset varmasti alkavat sitä käyttämään”.

Tai ehkä en vain tajua Waven hienoutta. Kertokaa viisaammat minulle.