Heidi Husso

Hakusanamainonnan puheenvuoroissa korostuvia aiheita ovat olleet real time, attribuutio ja mobiili varsinkin Googlen tehostetut kampanjat -uudistusta läpikäyden. Useampi puheenvuoro esitteli käytännön vinkkejä tehokkaampaan mainontaan eli muun muassa mainosten sivustolinkkien hyödyntämistä, hintatarjouskertoimien käyttöä ja tilirakenteiden uudistamista. Kuitenkaan puheenvuorot hakumainonnan avulla myynnin aikaansaamisesta eivät enää keskittyneet pelkään AdWords-puoleen vaan koko ostoputken hallintaan ja kehittämiseen aina mainosnäytöstä kiitossivulle tai muuhun tavoitteeseen.  Yhden puhujan sanoin: ”We dont optimize ppc, we optimize thought of sequences”.

Monissa esityksessä käytiin läpi hakukoneessa käytettyjen sanojen hyödyntämistä sivustojen kehityksessä. Eli sitä, että tuodaan dynaamisia elementtejä sivustolle sen mukaan, mitä hakukoneen käyttäjä on kirjoittanut hakukenttään. Nousussa on laskeutumissivujen sisällön automaattinen muokkaus hyödyntäen ”keyword data miningia”, jolloin voidaan ottaa huomioon koko ajan kasvava käytettyjen hakutermien määrä.
Hakukoneoptimoinnin puheenvuoroissa taas korostui sisältö, sisältö ja sisältö. Eikä ihme. Googlen tehdessä muutoksia algoritmiin fokus hyvien sisältöjen tuotantoon ja kehitykseen korostuu entisestään. Puhtaasti tekniset seikat ovat enää vain pieni osa optimointia, kuten useissa esityksissä viitattiin. Keskiöön nousevat verkkopalvelut, joita ihmiset rakastavat. Hakukoneoptimointia kuvattiinkin peiliksi todelliseen maailmaan. Optimoinnista ollaan siis vahvasti siirtymässä tarkasti tutkittujen kohderyhmien tuntemiseen ja heille relevanttien ja arvokkaiden verkkopalveluiden kehittämiseen.
Internet World, päivä 2
Internet World, päivä 1