Heini Ulmanen

Nielsen ja Google julkaisivat tuloksia tutkimuksesta, jossa verrattiin kuluttajia sen perusteella moneltako näytöltä he näkivät mainoksen. Löydökset ovat ei-niin-yllättäviä, mutta ehdottomasti mukava-tietää- tasoa.

Niistä kuluttajista, jotka näkivät 15-sekunttisen spotin pelkästään TV:ssä, 50% muisti mainoksen olleen Volvon. Kun kuluttaja näki spotin TV:ssä, tietokoneella, puhelimen ruudulla ja tabletissa, 74% muisti mainostajan nimen.

Vielä julkaistuissa tuloksissa ei ole eritelty vastaavia lukuja näytöittäin – yllä olevassa tapauksessa osoitettiin vain monien kanavien teho vs. pelkkä televisio, joka on toisaalta luonnollista seurausta kanavien määrän kasvusta.

Hiljattain Reebok julkaisi tulokset kampanjasta, jossa hyödynnettiin Youtubea tietokoneella, mobiilissa ja tabletissa, rich-media matkapuhelinmainoksia sekä kohdentamista Googlen display-networkissa. Hakumäärät, sivuvierailut, klikkiprosentit sekä interaktioiden määrä kasvoivat kymmeniä, jopa satoja prosentteja verrattuna yrityksen sisäisiin benchmark-tietoihin. Vaikka päähuomio tässä casessa oli eri näyttöjen hyödyntämisessä, toimii se myös hyvänä esimerkkinä onnistuneesta kohdentamisesta – tästä lisää myöhemmin..

Mitä usempi ruutu, sen parempi siis? Ei ehkä näin, mutta digitaaliseen ajatteluun on ehdottomasti integroitava entistä vahvemmin kaikkien ”screenien” eli tietokoneen, mobiilin, sekä tablettien yhteisvaikutukset ja mahdollisuudet. Koska kuten Googlen toiset tulokset osoittavat, eri näytöillä eli laitteilla, on oma vuorokaudenaikansa jolloin kuluttajan huomion saavuttaa: Tabletit otetaan esiin illalla, kun taas tietokone ja mobiili ovat enemmän päivän juttuja; mobiilin käyttö korostuu matka-aikoina töihin ja jälleen pois.

Ota siis kaikki näytöt haltuun juuri oikeaan aikaan!

Lähteet:

http://googlemobileads.blogspot.com/2011/10/reebok-promotes-realflex-launch-across.html

http://googlemobileads.blogspot.com/2011/09/new-search-data-reveal-that-when-sun.html

http://blog.nielsen.com/nielsenwire/online_mobile/nearly-75-of-consumers-remember-an-ad-when-viewed-across-media-platforms/