Kontaktien rohmuaminen MySpace-kaverilootaan on tuttu ilmiö, samoinmiltei kulteista kyllästykseen nousseet kaupalliset profiilit.Sosiaalisia medioita ja todellista kaveruutta tutkineen Dannah Boydin*mukaan MySpace-ilmiössä korostuu Top 8 -ranking**, jota yhä useamminkäytetään psykologisena aseena kouluikäisten keskeisessä taistossa. Toisaalta Boydkuitenkin erottelee kaveeraamisen todellisena sosiaalisena ilmiönä, siinämissä kavereiden ”keräilyn” tapana tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Tätä korostaa myösprofiilien sisältö: kuvasi, musiikkisi, yhteisösi ja blogisi kertovatkuka, mikä ja minkä arvoinen kaveri olet.
Ystävyyden muodoista voi olla montaa mieltä ja kaveruuden syvällisyydestä saa rauhassa kiistellä. Boydin mukaan sosiaalisiin verkkoihin liittyneet haluavat näkyäjulkisesti ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa vain niinkauan, kun yhteisön ja yksilön intressit kohtaavat. He eivät haluatulla häirityiksi tai tulla noteeratuksi epämiellyttävältä vaikuttavien profiilien seurassa. Vaikka sosiaaliset mediat keräävät massoja houkuttelevaksi kohteeksi mainostajille, muuttuu verkko samallaegosentrisemmäksi: copy-paste-tuotanto ei mene enää läpi. Kuluttaja haluaa personoitua, koska voi tehdä sitä helposti myös itse. Jokainen voi valita miltä oma MySpace näyttää, mihin yhteisöihin kuuluu, tai mille mainostajalle suo sijaa kaveriboksista. Haaste tehdä jotain säväyttävämpää on heitetty kehään. Ehkä lapset eivät olekaan yhtä helppo ja haavoittuvainen kohde, kuin yleisesti ajatellaan.
* Dannah Boyd: Friends, Friendsters, and Fop 8: Writingcommunity into being on social network sites, Universityof California-Berkeley, julkaistu joulukuussa 2006 FirstMonday.org
** Tällä hetkellä MySpacessa ranking listan pituuden voi päättää itse, Top 8 -nimestä huolimatta.