Anna Kärkkäinen

Sisustajista kiinnostuneille mainostajille löytyy Divaaniblogia ja Casa Blogia, ruoasta ja leipomisesta kirjoittavia bloggaajia tavoittaa puolestaan Blogiringistä. Mammablogeja löytyy Blogiringistä ja tammikuussa lanseerattavasta Kideblogeista.

Lifestyleblogien saralla valtikkaa kantaa edelleen Indiedays, joka on laajentanut teema-alueitaan uuden Indiedays Inspiration –verkoston avulla lifestylen ja muodin lisäksi myös ruokaan ja sisustukseen. Indiedaysin lisäksi perinteisempää lifestyle-sisältöä tarjoaa Lily ja pienempi Bella-blogit.

Tarjontaa siis riittää blogimarkkinoinnista kiinnostuneelle, sillä portaalien lisäksi monet mediatkin tarjoavat yhteistyöpaketteja omien bloggaajiensa kanssa. Portaalien ja medioiden lisäksi valmiiksi mietittyjä paketteja saa ainakin Publishzerilta, joka tarjoaa bloggaajille välineet rakentaa blogiinsa aikakauslehtimäistä sisältöä sekä Buzzadorilta jonka kautta pääsee testauttamaan tuotteitaan bloggaajilla.

Mainostajan ei siis enää tarvitse vain lähetellä tuotenäytteitä bloggajille siinä toivossa, että joku kirjoittaisi edes jotain tuotteesta. Lanseerauksen tai muun kampanjan ympärille on kohtuullisen helppoa rakentaa kohderyhmälle räätälöity toimiva kokonaisuus, mutta tavoitteet on silti hyvä miettiä kuntoon jo ennen suunnitteluvaihetta.