17.6.2008 | Vanhat blogit

Riittääkö markkinoinnin muuttaminen vai pitääkö koko ajattelumalli miettiä uudestaan?

Isobarin toimitusjohtaja Nigel Morris kävi läpi hyvin samoja asioita, kuin mitä meillä Suomessakin on puhuttu: megatrendit muuttavan markkinoinnnin maailmaa. Yritysten olisi mietittävä koko bisneslogiikkansa uudella tavalla. Ei riitä, että puhuu osallistamisesta ja crowdsourcingista, koko markkinoinnin ajattelutavan on muututtava. Se, mitä brändi tekee, on paljon tärkeämpää, kuin se, mitä brändi sanoo.

Kampanjointi ei toki lopu, mutta siitä tulee enemmän ja enemmän pitkäaikaisen markkinonnin tukitoimi. Brändin käytöksestä tulee brändin ulkoisen kuvan pääasiallinen määrittäjä. Tähän on oikeasti syytä kiinnittää huomiota sillä brändeillä on erittäin tärkeä tehtävä kuluttajien ostopäätösprosessissa. Mainonnan viidakossa juuri vahvat brändit auttavat navigoinnissa jä päätöksenteossa. Ja ne brändit, jonka kuluttajat kertovat parhaat tarinat tulevat voittamaan.

Tämä saakin ajattelemaan nykyistä markkinointimeininkiä. Jostain syystä nykyisessä kvartaalitaloudessa pitkäaikainen brändinrakentaminen tuntuu unohtuneen. Jos markkinoinnilla ei saada aikaan tuloksia puolessa vuodessa tai vuodessa, muutetaan linjaa kenties täysin toiseksi.  Toisaalta kun katsoo isoja maailmanlaajuisia brändejä, on usein nähtävissä punainen linja, jota seurataan vuodesta toiseen. Eilisessä Sawan tilaisuudessa esiintynyt Super Bock on esimerkiksi yhdistänyt brändin vahvasti musiikkiin jo viidentoista vuoden ajan. Pitäisikö markkinamiesten ja heidän pomojensa hieman huoahtaa, istua alas ja miettiä asioita vähän pidemmällä perspektiivillä? Onneksi Suomesta löytyy myös yrityksiä, jotka tekevät näin.

Matias Vakkilainen

Dagmar

Dagmar

Lisää aiheesta