Heini Ulmanen

Kuten kaikissa huhuissa, on tässäkin osa totta ja osa ei.

Tykkääjät eivät ole koskaan nähneet kaikkia yrityksen päivityksiä. Lähiaikoina on spekuloitu, että algoritmia olisi nyt tarkoituksellisesti muutettu niin, että postaukset eivät tavoita orgaanisesti niin isoa porukkaa (edes sitä 16:ta  prosenttia). Tätä tukee myös page post -mainosmuotojen kova yleistyminen, koska kyllähän ne nyt tuppaavat toimimaan helkutin hyvin verrattuna ”normaaleihin” mainoksiin.

Ennen kuin euroja mainoksiin laitetaan, on hyvä laittaa sisältö kuntoon. Onhan sivuillamme tarpeeksi kiinnostavaa, osallistavaa ja aitoa sisältöä, jota on mukava tykkäillä, jakaa tai johon voi ottaa kantaa? Oletko brändinä ystäväni vai rasittava tuoteuutuuksien esittelijä-puolituttuni? Hyvällä sisällöllä pääsee jo useamman tykkääjään uutisvirtaan, koska se sisältö lasketaan arvokkaammaksi.

Ja kyllä, sitten voi laittaa niitä euroja peliin jos haluaa laajempaa näkyvyyttä. Verrattuna moneen muuhun ”kanavaan”, on tämä silti edullista. Miten olisi jatkuva Facebook-budjetti koko vuodelle sen sijaan, että rykäisee yhden suurtaulu-bannerilähdön kevätkuukautena?

Sitten niistä kiinnostuslistoista, eli intrerest lists- ominaisuudesta.

Sivuja voi siis lisätä erilaisille listoille, aivan kuin Twitterissä. Listoja voi tehdä omien mielenkiinnon kohteidensa ympärille itse tai selata muiden tekemiä listoja. Näillä listoilla olevien sivujen päivitykset tulevat siis uutisvirtaan, mutta ”eri paikkaan” kuin ystäviesi päivittelyt. Päivityksiä ilmestyy satunnaisesti oikeaan uutisvirtaan. Alhaalta pitää valita kyseinen lista, jonka päivityksiä haluatkaan nähdä.

Eli tässäkään tapauksessa ei sataprosenttisesti varmisteta päivityksien näkymistä. Tämä on toki hyvä keino saada sivun päivityksilleen lisää näkyvyyttä, mutta ei takaa sitä.

Yksi hyvä kikka on luoda itse hyviä listoja ja laittaa niitä jakoon tykkääjien kanssa – ja tietenkin sisällyttää oma sivunsa listalle 😉

Viimeisimpänä Facebookin testinä on, että käyttäjät voisivat valita haluavatko he tietyn sivun päivityksen uutisvirtaansa tai haluavatko he notifikaation aina uudesta postauksesta. Vielä tätä ei ole näkyvyt suomalaisilla sivuilla.

Älä usko aina huhuihin vaan kysy asiantuntijalta.