Silminnäkijöiden mukaan ihmiset pysyivät rauhallisina ja auttoivat toisiaan kipuamaan korkeille paikoille ja katoille. Eräässä baarissa vierailijat vaihtoivat baarijakkarat veneisiin, ja jatkoivat virtuaalioluen kittaamista. Puheenaiheet kuitenkin pyörivät ilmaston lämpenemisestä aiheutuvissa ongelmissa.
Näppituntumalla virtuaali- ja blogiyhteisöt vaikuttavat lähtevän helpommin mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, kuin yksilöt fyysisessä kahdenvälisessä keskustelussa. Nuoriin aikuisiin painottuva ryhmä saattaa tosin muutenkin olla otollinen vastaaville aiheille, ainakin Suomessa Kansallisen Nuorisotutkimuksen mukaan valtaosan arvoja leimaa solidaarisuus, universaalisuus ja hyväntahtoisuus. Tutkimuksen mukaan valtaosa nuorista on tyytymättömiä nyt yhteiskunnassa vallitseviin arvoihin. Onkin kiehtovaa, kuinka pitkälle sähköisten välineiden yhdistävä voima voi kantaa. Esimerkkejä varmasti jo on, mutta koska näemme suuremman luokan politiikkaan vaikuttavaa toimintaa, jossa energioiden yhdistäjänä on toiminut internet?
Koska Second Lifessa virtuaalimaan omistavat yksityiset ihmiset ja yritykset, on suurten julkisten tapahtumien järjestäminen mutkikasta. Tulvan luomiseen osallistuikin de Rothschildin edustaman Adventure Ecology -järjetön lisäksi Lontoon Ogilvy sekä virtuaalimaailman suurin kiinteistökoodari (real estate developer) Anshe Chung.