Roope Ruotsalainen

Usein kuulee väitettävän, ettei kuolettavan tylsistä tuotteista tai palveluista yksinkertaisesti saa nostatettua hälyä. Monet ovat kuitenkin tehneet hyvää työtä aiheen parissa, ja esimerkiksi VM-People toimiston Fischerille tekemä pulttimainos sekä raksamiesten-blogi eivät ole unohtuneet mainosten hautausmaalle.

Yllätyspanoksen soppaan hiljattain heitti kuitenkin Commercial Washroom Systems palkkaamalla Milla Jovovichin YouTubessa levitettävään viraalipätkään. Tuloksena julkisten pönttöjen putsaimet jättävät vähintäänkin huvittavan hauskan muistijäljen. Jostain takaa kuitenkin herää kysymys, kuinka moni videon noin 400.000 nähneestä kuului julkisia toiletteja sisustavaan kohderyhmään?

Mutta kuinka paljon silläkään on lopulta merkitystä? Vaikka Jovovichin ”pieni” palkkio ei välittömästi konversioiksi muuttuisi, rakentuu brändi ehommaksi pala palalta. Tätä saagaahan meille päivästä toiseen brändimainonnan perusteluina syötetään. Onkin kiehtovaa, miten verkko- ja etenkin hakukonemainonta assosioidaan pelkkiin myynti- tai leaditavoitteisiin. Minne unohtui Nielsenin tutkimukset hakusanamainonnan brändivaikutuksista? Tai ehkä tuttuun on vain helppo turvata – muutos kun liian useasti mielletään möröksi. Tulevaisuus on kuitenkin sohaisua vaille avoin.