Dagmar

Starcomin mukaan TV on Italiassa kuningasmedia. Lähes 60% Italian mainospanostuksista menee televisioon. Mielenkiintoista oli se, että Italiassa TV:ssä on peak prime myös lounastunnilla, sillä suurin osa italialaisista käy kotona syömässä.

Sanomalehtiä Italiassa ei juurikaan lueta. Merkittävimmät sanomalehdet ovat päivittäisiä urheilulehtiä. Aikakausilehdissä jylläävät muotimainokset, joita sitten riittääkin. Uusimmassa Italian Ellessä oli yli 700 sivua ja sivuista suurin osa oli – yllätys yllätys – muotimainoksia. Verkko on vielä suhteessa pientä, joskin koko ajan kasvava media.

Ulkomainonnassa Italiassa jylläävät isot pinnat. Mainostajat ovat muotia, telekommunikaatiota ja autoja. Isoissa pinnoissa ei pihtailla, vaan rakennukset antavat pintojaan helposti mainostajille käyttöönsä. Tässä muutamia esimerkkejä Milanon katukuvasta ja metrosta.

Myös Duomo oli saanut hillityn ja teemaan sopivan ”mainospinnan” käyttöönsä. Mitä luulette, ottaisiko Helsingin Tuomiokirkko tästä mallia seuraavalla kerralla, kun sitä restauroidaan?

 

Tero Honkala