Dagmar

Olen ollut jonkin aikaa Nokian N95 onnellinen omistaja (myös onneton omistaja ja siitä lisää myöhemmin.) Uudella puhelimellani olen testaillut nyt muutamia sovelluksia joita voin suositella:

Fring

Fring on kaikille ison datapaketin omaaville käyttäjille kätevä palvelu. Mesen heavy-usereille ehkä jopa välttämätön. Fring palvelussa voit S60 puhelimilla Mesettää ja Skypettää sekä kirjoitella Gmailin omaavien ihmisten kanssa vain datamaksulla. Tulevaisuudessa tällaiset palvelut korvaavat varmasti tekstiviestit ja perinteiset puhelut. Tällä hetkellä kun kaikilla ei ole uutukaisia puhelimia saatika kyseistä palvelua, ei siitä ole suurempaa uhkaa operaattoreiden puheliikenteelle. Chatti on kuitenkin kätevä ja toimii moitteettomasti — se onkin usein päällä ja näin minun Mesen ja Google Talkin käyttö on jalkautunut mukaani.

YouTube Mobile (m.youtube.com)

m.youtube.com osoitteessa voi ilmoittautua saamaan tekstarin kun mobiili YouTube avautuu. Vinkki: Niko

TinyTube (tinytube.net)

Odottaa ei kuitenkaan tarvitse katsellakseen mobiilivideoita, sillä tinytube.net tuo kaiken maailman videoklipit kännykkääsi. Palvelussa voi hakea puhelimella videoita Googlesta, Metacafesta, Veohista ja puolesta tusinaa muita videopalveluita. Palvelu kääntää videot mobiiliformaattiin ja 3G:llä videot näyttää hyvältä (…siis, jos YouTube-laatu näyttää hyvältä). Vinkki: Sami

Jaiku

Jaiku ja oma jaikuilu pääsee vasta oikeisiin sfääreihin kun sen laittaa kännykkään ja näin maailmalle voi kertoa kaikki tärkeät huomiot kuten: ”odotan valon vaihtumista Uudenmaankadulla” tai ”Olen Rikun kanssa lounaalla”.
Vakavammin sanottuna, viimeaikoina Jaikua käyttämään innostuneena olen löytänyt ja saanut tietoa tapahtumista, informaatiota ja vinkkejä erilaisiin asioihin. Jaikusta näkee nimittäin ihmisten blogikirjoitukset ja Delicious linkkitallenteet, tavallisten ”kävin lenkillä” -kommenttien lisäksi. Oman Jaikuni löydät ssalmenkivi.jaiku.com osoitteesta.

Katkelma yhdestä minun (2.ylhäältä, se turbaanipäinen) Jaikukeskustelusta:

Jaiku

 

Sami Salmenkivi