BlogiDagmar 15.06.2022

Dagmar muutti Annankadulle

Kulttuuri

Dagmar muutti kymmenien Lönnrotinkadun vuosien jälkeen uusiin tiloihin Annankadulle. Dagmarin sekä sisar- ja tytäryhtiöidemme Ambinen ja Radlyn uusi koti on täysin uusittu monitilatoimisto upeassa vanhassa kiinteistössä. Uudet työtilat on suunniteltu tukemaan moderneja työtapoja ja hybridityötä.

– Olemme kaikki todella iloisia ja innoissamme uusista tiloistamme, jotka tukevat hienosti erilaisia työskentelytapoja. Loistavan sijainnin ansiosta voimme tarjota inspiroivan kohtaamispaikan niin omalle henkilöstöllemme kuin asiakkaillemme ja kumppaneillemme, kertoo toimitusjohtaja Krista Elopuro.

Lönkan väki valmistautui työympäristön muutokseen jo alkuvuoden aikana. Useissa eri työpajoissa työstettiin yhdessä toimintakulttuuria ja pelisääntöjä, jotta ne palvelevat mahdollisimman hyvin niin sisäistä työskentelyä kuin yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Toimintamalleja tarkasteltiin paitsi yksilön ja tiimin näkökulmista myös koko yhteisön tarpeiden ja työhyvinvoinnin mukaan.

Kiinteistö Oy Helsingin Annankatu 28 on merkittävä osa historiallista Helsinkiä

Uudistettu toimitila sijaitsee Kampin kaupunginosassa, Eerikinkadun kulmassa ja Annantalon naapurissa, osoitteessa Annankatu 28. Rakennus on noussut vaiheittain aina 1830-luvulta lähtien. Eri aikakausien tyylit näkyvät talossa kiinnostavalla tavalla ja kertovat koko Kampin kaupunginosan kehityksestä. Rakennuksessa yhdistyvät niin 1800-luvun alkupuoliskon empire kuin 1900-luvun alun jugendklassismi.

Kuva: Studio Musta & Valkoinen, Vilhelm Sjöström

Kivitalon vanhimmat osat liittyivät tontilla sijainneeseen metallipajaan, jota laajennettiin 1800-luvulla useamman kerran. Vuosisadan lopulla paja korotettiin kolmikerroksiseksi ja yläkertaan rakennettiin asuntoja. Vuonna 1912 rakennus laajeni koko tontin kokoiseksi ja kohosi jo nelikerroksisena. Nykyisen korkeutensa rakennus sai 50-luvun alussa. 1970-luvulla asunnot muutettiin toimistokäyttöön – ja ensimmäinen Salomaa-ryhmän yhtiö, Oy SEK Ab, muutti Annankadulle Bulevardilta.

Uusia menestystarinoita legendaarisessa markkinointitalossa

Vuonna 1973 perustettu Dagmar toimi aluksi Kaisaniemenkadulla. Toiminnan kasvaessa uudet, huippumodernit tilat remontoitiin 80-luvun alussa Lönnrotinkadun ja Albertinkadun kulmataloon. Nyt vuonna 2022 historiankirjoihin piirtyy taas uusi aikakausi, kun Dagmar, RADLY ja Ambine aloittivat työskentelyn legendaarisessa markkinointitalossa.

– Annankatu 28:ssa on synnytetty monien merkittävien suomalaisbrändien menestystarinoita. Talon neuvottelupöytien äärelle on kutsuttu aina markkinoinnin parhaita asiantuntijoita. Tiimeissä on yhdistynyt rohkea luova ajattelu, strateginen näkemyksellisyys ja markkinoinnin eri osa-alueiden laaja osaaminen. Tekijät, toimintamallit ja työvälineet ovat vaihtuneet vuosikymmenien varrella, mutta intohimo asiakkaiden menestyksen rakentamiseen jatkuu Annankadulla, lupaa Elopuro.

Lähteitä:
Annankatu 28, suppea rakennushistoriaselvitys 2019, JKMM Arkkitehdit, Maren Nielsen, Katja Savolainen

TÄMÄN BLOGIN KIRJOITTI

LISÄÄ SISÄLTÖJÄ AIHEESTA