BlogiDagmar 28.10.2021

Datacron® harppaa hajadatasta premiumdataan

Markkinoinnin tuloksellisuus Markkinointiviestintä Brändi Hakukonemarkkinointi

Dagmarin Advanced Analytics -yksikkö kehitti uuden työkalun, joka automatisoi datan keräämisen laadukkaaseen muotoon. Datacronin® avulla pirstoutunut data saadaan koottua niin businessvalmiiksi, että sitä voidaan hyödyntää myös algoritmien, tekoälyn ja kehittyneen analytiikan tarpeisiin. Data Specialist Kalle Räsänen kertoo, miten kasvatat yrityksesi datakyvykkyyksiä ja saat tukevan pohjan liiketoiminnan kehittämiseen.

Vaikka tiimin tai organisaation mind set olisi vahvasti datajohtamisen puolella, saattaa itse data sanoa vahvasti jotain muuta. Haasteeksi muodostuu usein datan laatu eli halutun datan saaminen oikeassa muodossa. Data on pirstoutunut eri paikkoihin, jolloin sen hyödyntämisestä tulee hankalaa ja aikaa vievää. Tällöin data pelaa vastapuolella ja toimii muutosta hidastavana tekijänä.

Dagmarin Advanced Analytics -yksikössä kehitetään jatkuvasti uusia työkaluja tiedolla johtamisen tueksi ja organisaatioiden datakyvykkyyksien kasvattamiseksi. Yksi tuotteista on Datacron®, jonka keskiössä on businessvalmis data näkemyksen tuottamisen polttoaineeksi.

Datacron® antaa holistisen kuvan datasta

Datacronin® avulla kaikki haluttu data kerätään automaattisesti yhteen paikkaan, josta se on helppo ottaa käyttöön. Lähteinä voi olla sekä perinteisiä digimarkkinoinnin alustoja että erikseen räätälöityjä offline-medioiden lähteitä tai Tilastokeskuksen kaltaisia julkisia palveluja.

Skaalautuva Datacron® sopii lukuisiin eri käyttötarkoituksiin yksinkertaisesta datan visualisoinnista aina datan varastointiin asti. Sillä voidaan myös tukea kehittyneen analytiikan toteutuksia, joista digitaalisen markkinoinnin tehokkuutta mittaava Dagmarin Digital Contribution Modeling eli kontribuutiomalli on hyvä esimerkki.

Datacronin® perustana on kestävä datan infrastruktuuri ja automatisoidut prosessit. Niiden avulla yhteydet datalähteisiin pysyvät toiminnassa, ja virheiden mahdollisuudet pienenevät merkittävästi. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että data on luotettavaa.

Kun data on samalla puolella kanssasi, sen hyödyntäminen monipuolisesti liiketoiminnan kehittämiseksi on helpompaa. Datacron® jättää data engineer -työn muille, jolloin aikaa jää näkemyksen tuottamiseen ja strategian hiomiseen. Laadukas data yhdistettynä rohkeaan kokeilumieleen takaavat hyvät eväät datavetoisen markkinoinnin matkalle.

Datacron® on loistava työkalu, kun pohdit:

Miten automatisoida markkinointidatan kerääminen ja raportointi?


Miten saada holistinen näkymä kerralla kaikkeen tarjolla olevaan dataan?


Miten tarjota markkinointidata business-valmiissa muodossa algoritmien, tekoälyn ja kehittyneen analytiikan tarpeisiin?

tämän blogin kirjoitti

Kalle Räsänen

Data Engineer

kalle.rasanen@dagmar.fi

+358407061806

Kalle on Data Specialist, joka auttaa kasvattamaan asiakkaittensa datakyvykkyyksiä ja jalostamaan datasta tukevaa pohjaa liiketoiminnan kasvulle.

LISÄÄ SISÄLTÖJÄ AIHEESTA