Vaikuttavuusindeksi

Mainonnan vaikuttavuusindeksi perustuu vaikuttavuuden kannalta neljään keskeiseen tekijään: mainonnan huomioarvoon, sen kykyyn aktivoida, mediamainonnan tuottamaan lisämyyntiin sekä ostetun mediamainonnan investointeihin.

Vaikuttavuusindeksin avulla voimme arvioida jo suunnitteluvaiheessa millainen vaikuttavuus mediavalintojen kautta mainonnan kokonaisuudelle saadaan. Vaikuttavuusindeksi ei vielä toistaiseksi ota kantaa kohderyhmään.

Mediavalintojen ja -investointien on havaittu selittävän noin puolet markkinointiviestinnän vaikuttavuudesta. Toinen puoli vaikuttavuudesta selittyy muilla tekijöillä, kuten luovalla sisällöllä tai brändin asemalla. Datan avulla on luotu tilastollinen malli eli laskukaava, joka tuottaa indeksiluvun erilaisille mediabudjettiyhdistelmille. Työkalu huomioi myös erilaiset mainonnan tavoitteet.

Lue lisää mainonnan vaikuttavuusindeksistä.

Haluatko tietää lisää? Lue Vaikuttavuusindeksin Q&A!

2

Valitse mediakohtainen budjettisi

Vaikuttavuusindeksi

0

Valitse ensin tavoite ja budjetti

Kokonaisbudjetti 0

Hups, jotain meni vikaan, yritä ladata sivu uudelleen

VIELÄKÖ MEDIAMAINONNASSA RIITTÄÄ MUSKELIA?

VIELÄKÖ MEDIAMAINONNASSA RIITTÄÄ MUSKELIA?

Muuttunut markkinointi ja erityisesti median kulutuksen muutos saavat helposti pohtimaan mediamainonnan tehoa. Huomaako kukaan enää mainontaa? 

Dagmar on tutkinut tällä vuosituhannella reilusti yli 1000 markkinointikampanjaa, joten vastauksia on onneksi saatavilla. Dagun Ville Rekula ja Outi Hämäläinen kokosivat tärkeimmät.

UUSI TYÖKALU MEDIAMAINONNAN VAIKUTTAVUUDEN SUUNNITTELUUN

UUSI TYÖKALU MEDIAMAINONNAN VAIKUTTAVUUDEN SUUNNITTELUUN

Dagmar on kehittänyt Suomen markkinointialan käyttöön mediamainonnan vaikuttavuudesta kertovan uuden tunnusluvun ja työkalun, jolla sen voi laskea.

Työkalu pohjautuu Dagmarin asiantuntijoiden markkinointiymmärrykseen sekä valtavaan datamäärään, jota markkinointitoimistoon on kertynyt vuosikymmenten varrella.

Vaikuttavuusindeksi mediassa:

Markkinointiuutiset: Dagmar kehitti avoimen työkalun mediamainonnan vaikuttavuuden mittaukseen

Yrittäjä-lehti: Dagmar kehitti uuden tunnusluvun mediasuunnitteluun – mediamainonnan vaikuttavuudelle on nyt mittari ja kaikille käytössä oleva työkalu