Dagmar

Kuluttajat ovat uuden edessä. Tulevaisuus ei näyttäydykään kirkkaana vaan epävarmuus vaanii nurkan takana. Taloudellinen toimeentulo huolettaa, ja kulutustottumukset muuttuvat nopeammin kuin koskaan 2000-luvulla.

Muutos heijastuu väistämättä myös mainontaan, etenkin jos strategiassasi puhutaan sanallakaan asiakaskeskeisyydestä. Ja mainonta vie markkinointibudjetistasi leijonanosan, eikö vain?

Nyt jos koskaan on oltava varma siitä, että mainonnan sisältö ja tyyli on optimoitu juuri tähän epävarmuuden aikaan. Onko viesti oikea? Sopiiko sisältö tähän aikaan? Aktivoiko mainonta tai rakentaako se yrityksesi mielikuvaa haluamaasi suuntaan?

On valtava riski investoida mainontaan satoja tuhansia euroja, jos pääviestit ja mainonnan toimivuus perustuvat vaikkapa aikaisempien kampanjoiden tuloksiin. Se mikä toimi vuosi sitten, ei välttämättä toimi enää tänään.

Varaa esitestille ja mahdollisille muokkauksille aikaa tuotantokalenterista

Esitestin tekemättä jättämistä perustellaan usein kireällä aikataululla. Aineistot valmistuvat kalkkiviivoilla, eikä testaamiselle ja tulosten mukaiselle muokkaukselle ole varattu aikaa.

Mutta entä jos vaatisit jo aikataulua ja tuotantokalenteria rakennettaessa esitestille muutaman viikon aikaikkunan? Näin testaaminen solahtaa luontevaksi osaksi mainonnan tuotantoprosessia – ja voit olla aina varma siitä, että mainosinvestointisi tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen.

On nurinkurista, että mainostajat Suomessa tutkivat mainontaa lähes poikkeuksetta ainoastaan jälkikäteen. Tehokkainta olisi varmistaa etukäteen, että mainonnan sisältö toimii optimaalisesti ja tutkia jälkikäteen, miten mainonta huomattiin eri kanavissa ja millainen kokonaisvaikutus sillä oli.

Testaus voidaan tehdä missä tahansa vaiheessa, konseptitasolta valmiisiin materiaaleihin

Mainontaa voidaan testata helposti ja nopeasti monessa ei vaiheessa. Olitpa vasta suunnittelemassa uutta mainonnan konseptia tai sinulla on jo täysin valmiit materiaalit – tai jotain siltä väliltä, aina kannattaa testata.

Valmiillekin mainonnalle on vielä paljon tehtävissä, tehoa voidaan parantaa merkittävästi hyvinkin pienillä viilauksilla.

Varmista, älä jännitä 😊

Haluatko ymmärtää jotain ilmiötä tai kohderyhmää paremmin? Ota yhteyttä, niin rakennamme tarpeisiinne sopivan ratkaisun: kirsi.laakso@dagmar.fi

Kipa on Dagmar Driven Insight-yksikön vetäjä, joka innostuu kuluttajaymmärryksen hyödyntämisestä johtamisen välineenä. Rakastaa ongelmia ja etenkin niiden ratkaisemista. Trendien seuraaminen ja niiden hyödyntäminen liiketoiminnassa on lähellä sydäntä. Ihmisen äänitorvi.