Superkauppiaat-sarja toi K-Supermarket-brändille runsaasti hyvää näkyvyyttä uudella tavalla

Keväällä 2021 Nelosella ja Ruudussa esitetyn Superkauppiaat-sarjan ideana oli esitellä suomalaisille tuttua brändiä uudella tavalla. Katsojapalautteen positiivisuus ja ohjelmaan sitoutuneisuus yllätti tekijät. Dagmar vastasi sarjan medianäkyvyyden suunnittelusta eri kanavissa.

K-Supermarketin asiakaslupaus on ”Tavallista parempi ruokakauppa”. Slogan lupaa paljon, ja Keskolla onkin ollut tekemistä puristaa sen perusteluja 25–30 sekunnin mainosfilmeihin tai muihin markkinointisisältöihinsä.

Sitten tuli idea Superkauppiaista, eli 10-osaisesta tv-sarjasta, jossa brändille olisi tilaa 42 minuuttia jokaisessa jaksossa. Idea tuntui loistavalta! Sarjassa sukelletaan eri puolella Suomea toimivien, keskenään erilaisten K-Supermarket-kauppiaiden arkeen. Reality-henkistä ohjelmaa esitettiin Nelosella ja Ruudussa maaliskuusta 2021 alkaen, ja kausi tavoitti lähes kaksi miljoonaa katsojaa.

Koronapandemia toi haastetta kuvauksiin

Keskolla oli apunaan Superkauppiaiden suunnittelussa ja toteutuksessa iso joukko kumppaneita: Yellow Film & TV tuotti tv-sarjan, ohjelma näytettiin ja sitä mainostettiin Sanoman verkostoon kuuluvilla Nelosella ja Ruudussa, ja sarjan mainostoimistokumppanina oli Hasan & Partners. Dagmar vastasi tv-sarjan mediasuunnittelusta yhdessä K-Supermarketin kanssa.

Kaikki kumppanit olivat tekemisessä mukana lähes alusta alkaen, mikä takasi maan kovimman osaamisen K-Supermarket-brändin uudenlaiselle näkyvyydelle.

”Meillä oli paljon mietittävää: sarjasta piti saada ehdottoman aito, ja kun kyseessä oli pitkä tv-ohjelma eikä lyhyt, toistuva mainos, suunnittelu ja tuotanto on erilaista. Samalla K-Supermarketin päivitetyn brändin tuli näkyä kirkkaana ja juuri oikeanlaisella äänensävyllä”, Kujala luettelee.

Haasteitakin riitti: koronapandemia iski Suomeen sarjan suunnitteluvaiheessa, joten se piti ottaa huomioon kaikessa tekemisessä. Jaksojen läpikäynti vei paljon aikaa, ja kun niitä tuli kymmenen viikkoa putkeen, tahti oli kova.

Tulokset

Mielikuvat K-Supermarketista kehittyivät sarjan aikana positiiviseen suuntaan. Katsojatutkimuksissa selvisi, että ohjelma paransi K-Supermarketin brändimielikuvaa. Katsojat kokivat myös, että kauppiaat panostavat asiakaspalveluun, huolehtivat henkilökunnastaan ja satsaavat myymänsä ruoan laatuun. Sarjan aikana tekijät saivat hyvää palautetta monesta eri kanavasta.