Nina Honkanen

Strategi, joka pyrkii mahdollistamaan merkityksellistä ja tuloksellista markkinointia myös poikkeusoloissa. Vapaa-ajalla testailee somesta bongaamiaan reseptejä ja lenkkeilee.

 

Taffelin 50-vuotiskampanja suunniteltiin sosiaalisen median kanavista tutun throwback-ajattelun, musiikin ja Mikael Gabrielin, ympärille.

 

Taffelin menestystarina on jatkunut jo puoli vuosisataa. Rakastettu brändi yhdistää eri sukupolvia kulkemalla vahvasti ajan hermolla ja kokeilemalla rohkeasti uusia avauksia. Tasavuotta juhlittiin uudenlaisella kampanjakokonaisuudella, joka sai Taffelin suosikkituotteet hupenemaan hyllyiltä.

”Tämä on kaiken kaikkiaan ollut meille onnistunut vuosi niin lanseerausten kuin myynnin osalta. 50 years of Taffel Time -teema on ollut mukana lähes kaikessa tekemisessämme. Monimediallinen kampanja sai inspiraationsa viideltä Taffel-vuosikymmeneltä, ja kokeilimme uusia tapoja tavoittaa kuluttajia.

Toimme markkinoille pakkausdesignit suosikkituotteidemme lanseerausvuosilta. Aivan huikean vastaanoton saivat myös makeishyllyyn tuodut uutuudet Taffel Chips Choco ja Taffel Raffel Choco -pussit. Loppuvuoden huipennukseksi nyt marraskuussa toimme takaisin markkinoille yhden eniten takaisin toivotun perunalastumaun eli Taffel San Diegon”, summaa Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

Juhlavuoden ydintoimenpiteet suunniteltiin sosiaalisen median kanavista tutun throwback-ajattelun, musiikin ja toisen suomalaisten suosikin, Mikael Gabrielin, ympärille.

Monimediallinen kampanja starttasi maaliskuussa viikonlopun haltuunotolla video-, audio- ja radiokanavilla sekä sosiaalisessa mediassa, leffateattereissa ja digitaalisessa ulkomainonnassa.

Juhlavuoden kasvoksi valitun Mikael Gabriel kanssa yhteistyö huipentui MG:n matkaan Ahvenmaalle ja Taffelin tehtaalle. Mukaan napattiin perunat MG:n omasta puutarhasta. Ahvenmaalla suunniteltiin Mikael Gabrielin oma sipsi Rap Snack yhdessä Taffelin tuotekehittäjän kanssa. Vuoteen on mahtunut myös 50 years of Taffel Time! -musavideo sekä MG:n suunnittelema Taffel-vaatemallisto ja Taffel-sähköskuutti. Onnekkaat snacksfanit ovat voittaneet tuotteita itselleen mobiilipelistä.

 

 

Kohderyhmä- ja kanavaymmärrys avain onnistumiseen

Kampanjakokonaisuuden suunnittelun lähtökohtana oli vuosikymmenien muisteleminen ja tuominen kohderyhmän kannalta oleellisiin kohtaamispisteisiin. Eri kanavien toiminnallisuuksia hyödynnettiin maksimaalisesti. Esimerkiksi pitkäaikaisessa radiopromootiossa kuluneita vuosia fiilisteltiin toivebiisien kautta.

Somekanavista tuttu #throwbackThursday-aihetunniste napattiin yhdeksi alateemaksi: radiokanavilla kuunneltiin joka torstai #throwbackTaffel-hengessä kuuntelijoiden musiikkimuistoja eri vuosikymmeniltä. Musatoiveista rakennettiin myös Taffelin virallinen 50 years of Taffeltime -soittolista Spotifyhin.

Dagmar Stories jalkautti #throwbackTaffel musiikkimuistelun Taffelin somekanaviin kuva-arvoituksina, joissa käytettiin klassikkohittejä, kuten Sata salamaa sekä Mikael Gabrielin tuotantoa. MG:n tähdittämä juhlavuoden spotti pyöri kohderyhmän suosimilla liikkuvan kuvan alustoilla, kuten YouTubessa ja leffateattereissa.

Viikonloppuihin keskittyminen tekemisen ytimessä

Snacks-kategoriassa jokainen viikonloppu on sesonki. Strategian keskiössä olivat viikonloppuihin rakennetut haltuunotot, joilla vahvistettiin Taffelin brändimielikuvaa ja aktivoitiin ostamaan. Kampanjan onnistumisen kannalta oli erittäin tärkeää, että kampanjailme jatkui yhtenäisenä aina ostopaikkaan asti – juhlavuosi näkyi Taffelin tuotteissa laajasti ja aktivoi osallistumaan juhlavuoden kilpailuun.